Ekonomik olarak yaşanan istikrarsızlığı gidermek amacıyla, üretimin azalması ve karaborsacılığın oluşması gibi nedenlerin ortadan kaldırılması için kamu harcamalarının sınırlandırılması, ücretlerin düşürülmesi, serbest döviz kuru gibi ekonomik önlemler alınması kararlaştırılmıştır. 24 Ocak kararları ile 1980 öncesi dönemde uygulanan ithal ikameci büyüme stratejisi terk edilerek, dışa açık büyüme stratejisi uygulamaya konulmuş ve büyüme stratejisi, temel olarak, verimlilikte artış sağlamayı ve iktisadın rekabet gücünü artırmayı amaçlamıştır. Bu çerçevede, piyasa ekonomisinin kurumsallaşması yönünde adımlar atılmıştır.
kaynak
''İnsanları (...) hayali oluşumlara inandırmak istiyorsanız kıymetli bir şeyler feda etmelerini sağlamanız gerekir. Bu fedakarlık ne kadar acı verirse hayali oluşumun varlığı da o denli inandırıcı olur. Roma tanrısı Jüpiter'e bir Boğa kurban eden yoksul bir köylü, Jüpiter'in varlığına iyice kani olur, aksi takdirde bu aptallığına nasıl bir açıklama getirebilir? Sonrasında boğalarını kurban etmeye devam eder ki önceki tüm hayvanlarını boşa öldürdüğünü itiraf etmek zorunda kalmasın. [...] Çok az insanın bunu itiraf edebilecek yüreği vardır.''
“Komiserim,bu memlekette Galata Kulesi’ni satın alacak eşek olduğu sürece ben bu kuleyi satarım,hiç kusura bakmayın” (Sülün Osman)
Bu gün zaman makinesi ile geçmişe gidip RTE'nin siyasete girmesini engelleseydik bile hiç bir şey değişmeyecekti. Değişen tek şey şahıslar ve parti ismi olacaktı, çünkü ülkenin uzun zamandır var olan bir bugı var. Cehaletten beslenen "aptallık"... ben peygamberim, ben Allah'ım diyenlere parasını kaptıranlara "seçme ve seçilme" hakkı verirseniz, yıllardır ülkenin yarayan kanası olan ve kabak gibi ortada duran bu bugı (açığı) birilerinin dikkatini çekip bunu fırsat olarak kullanması kaçınılmazdır!