'Türkiye'nin AB Üyeliği Erdoğan Sonrasının Konusu'

 Günther Oettinger

Oettinger, kendisinin 2013 yılında sarf ettiği, 'AB Türkiye'ye üyelik için yalvaracak' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması ve bugün de aynı düşüncede olup olmadığı sorusu üzerine, 'Bu, Türkiye'nin AB için ekonomik ve coğrafi açıdan stratejik bir ülke olduğuna yönelik bir ifadeydi, ancak Erdoğan hükümetine yönelik değil. Türkiye ile iyi ilişkiler AB açısından önemli. Bugünkü şartlar altında bir üyelik önümüzdeki on yılı aşkın bir süre için gerçekçi değil. Bu daha çok Erdoğan sonrasının bir konusu olacaktır' dedi.

"Erdoğan'ın sözleri kendi vatandaşlarına yönelik"

Oettinger, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Geri Kabul Anlaşması'nın askıya alınabileceği yönündeki sözleri hatırlatıldığında ise, Cumhurbaşkanının bunu iç kamuoyuna yönelik söylediğini belirtti. Oettinger, 'Kendisinin kamuoyuna yönelik sözleri daha çok Türk halkına yönelik. Birçok Türkün güçlü bir lider istediği anlaşılıyor. O bunu kullanıyor. Erdoğan için popülizm ve milliyetçilik yabancı değil. Kendisi Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkan adayı Trump ile aynı dalgada yüzüyor. Birçok AB ülkesinde de bu tür hareketlerin güçlendiğini görüyoruz. Bunu çok tehlikeli görüyorum' diye konuştu.

"Vize serbestisi için Türkiye henüz şartları yerine getirmedi'

AB Komiseri, vize serbestisinin Ekim ayında gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna ise şu karşılığı verdi: 'Henüz Türkiye vize serbestisi için gerekli şartların tamamını yerine getirmedi. Özellikle anti-terör yasaları konusunda bizim tarafımızdan bir indirim söz konusu değil. Bizim açımızdan hukukun üstünlüğü ve tüm şartların yerine getirilmesi, hızlı olmaktan önce gelir. Türkiye değişiklikler için daha çok zamana ihtiyaç duyuyorsa, bu böyle.'

'Türkiyeden göç tehlikesi var mı?'

Oettinger, 'darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye'den AB'ye göç dalgası olur mu?' sorusuna ise şu karşılığı verdi: 'Darbe girişimi sonrasında yapılan temizlik hareketi nedeniyle çok sayıda Türkün AB'ye gelebileceği göz ardı edilemez. Gelecek kişiler arasında görevden uzaklaştırılan devlet memurları ve askerler, aydınlar ve gazetecilerle aileleri olabilir.'

DHA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.08.2016

Abi bu geri kafalıları bir türlü anlayamıyorum. Rusya ile yakınlaşmamıza olumlu bakanları anlayamıyorum. Adamların bir çıkarı var ki yakınlaşıyorlar. Adam gelmiş diyor AB'ye girsek ne olacak. Ne kadar saçma bir soru lan bu.. AB' de olursak; 1-Avrupadaki tüm okullarda yıllık harc alınmayacak. 2-Şimdikinden kat kat fazla turist gelecek. 3-Ekonomimiz güçlenecek avrupadan daha çok alış veriş yapacağız. 4-Zihniyet değişecek birkaç dil bilen vatandaşlarımız olacak. 5-İngilizce'yi daha fazla kişi bilecek. 6-Her yıl erasmus projesi ile ilk okul'dan başlayıp üniversiteye kadar öğrenciler gidebilecek. Avrupa'da şehir değiştirir gibi ülke değiştirilebildiğinden bu olaylar fazlasıyla var orada. Daha ekleyebilirim yeterki bazı cahiller "Ab'ye girersek ne olacak sanki girmeyelim" demesinler..

Pasif Kullanıcı
30.08.2016

Orası kolay sadece kurumlar bağımsız olsun, yeri geldiğinde Almanya gibi "Özür" dileyebilecek birileri olsun. Hatalı olsalar bilene kabullenmeyip başka iftiralar ile daha sert çıkışan parti liderleri gitsin olur. Binlerce şehit verdik ve biri bile gururuna yediremeyip istifa etmedi. Bunları tek biz bilmiyoruz avrupa da biliyor. Bu demokraside böyle yürümez. Ağızlarından demokrasi fışkıranlar dün gazetecileri içeri almıyor muydu? Halan da almıyor mu? En ufak bir olaya bile halk galyana gelmesin diye "Yayın yasağı" getirmiyor mu? Önce bu adamın dediği gibi onların gitmesi lazım. Dünü bu günü belli olmayanın yarını belli olmaz. Ulan biz güvenmiyoruz adamlar nasıl gücenecek? Bir gün Rusya ertesi gün Abd sonra'da "Avrupa Birliğine girelim" yok "Çin'e gidelim", "Moskova'dan mesaj var", "Abd söyle yapıyor biz de yapmalıyız", "Bize destek çıkan Rusya'dır" dansözler mübarek..

30.08.2016

Hele hele triplere bak! Erdoganin siyasi görüşünde degilim,oy da vermedim ama şuan şu Avrupanin Amerikanin ağzına s**sin istiyorum bize bunu borclu bu nedir ya! Ne Avrupa Birligi ne Turan ne İslam Birligi tam bağımsız güçlü gerektigi yerde cevabini laps diye veren Türkiyeye doğru inşallah.

30.08.2016

şu herifler yüzünden tayyip'e sempati duymaya başlayacam diye korkuyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (9)