Türkiye Ne Durumda? Rusya “Dost Olmayan Ülkeler' Listesini Açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararname ile Rusya’ya karşı “dostça olmayan eylemlerde bulunan’”ülkelerin listesini hazırlamakla görevlendirilen Bakanlar Kurulu, listeyi bugün onaylayarak resmi bilgi portalından yayınladı.

Rusya hükümetinin yayınladığı listede ABD, tüm AB ülkeleri, Kanada, Birleşik Krallık (Jersey, Anguilla, Britanya Virjin Adaları, Cebelitarık dahil), Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan yer aldı.

Kararın 5 Mart 2022 tarihli ‘Bazı Yabancı Kredi Kuruluşları Önündeki Yükümlülüklerin İfasına İlişkin Geçici Prosedür Hakkında Devlet Başkanı Kararnamesi’ uyarınca hazırlandığını belirten Rus hükümeti, karar çerçevesinde hasım ülkeler listesinden yabancı kredi kuruluşları önünde döviz yükümlülükleri bulunan Rus vatandaşları ve şirketlerinin, Rus devletinin, onun bölge ve belediyelerinin ödemelerini ruble olarak yapabileceklerini vurguladı.

Listede Rusya’ya karşı yaptırım uygulamayan Türkiye yer almıyor.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
07.03.2022

mikronezya neresi diye merak ettim baktım adının hakkını veriyor o kadar küçük ülke ne yaptı da düşmanınız oldu ya :D haritada zor buldum yerini :DDD

07.03.2022

eski ingiliz kolonisi orası diye biliyorum commonwealtte filandır belki o yüzden ingiltere ile beraber arada kaynamış olabilir

Pasif Kullanıcı
07.03.2022

Rusya boşuna oynuyor. geri dönüşü olmayan yolu çoktan girdi bile. yavaş yavaş yapılan yaptırımlar onu durdurmayacak tabikide. Putinin zeki olduğunu düşünürdüm de gerçekten çok amatör hareket etti, ediyor.

dur bakalım paçayı görmeden dereyi sıvama

07.03.2022

yeni zelanda'da rüzgar sert esse ucu mutlaka Türkiye'ye dokunur. yüzyılın krizi hatta belki de 3. dünya savaşı çıkartabilecek olaylara bu kadar yakın konumlanıyorken, sağdulu olmak lazım. montrö'müz var uygularız, barışın arkadaşlar siz kardeşsiniz filan deriz. yavşak avrupa ve amerika ne kadar zorlarsa zorlasın elimizden geldiği kadar taraf olmamaya çalışmamız gerekli. başka çaresi yok.

TÜM YORUMLARI OKU (28)