Türkiye Kanada'yı Ezdi Geçti: 3-0

İtalya’da düzenlenen 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu maçında Türkiye, Kanada’yı 3-0 yendi.

İlk set karşılıklı sayılarla başladı. Ay-yıldızlılar, Kübra’nın smaçları ve etkili defansıyla ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. “Filenin Sultanları”, Gözde, Neriman ve Seda’nın sayılarıyla farkı açarak ikinci teknik molayı 16-8 üstün tamamladı. Bu molanın ardından Neriman ve Seda’nın sayılarına, bloklardan kazanılan puanlar eklenince milli takım ilk seti, 25-10 aldı.

Karşılaşmanın ikinci setine de hızlı başlayan Türkiye, Neriman, Bahar’ın etkili oyunuyla ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Bu molanın ardından Kanada'nın defanstaki hatalarının artmasını iyi değerlendiren ay-yıldızlılar, farkı açtı. İkinci teknik molayı 16-4 önde geçen “Filenin Sultanları”, son bölümde Kanada bloklarına takılsa da Neriman ve Kübra’nın smaçlarıyla seti de 25-12 kazandı.

Üçüncü sette savunma ve hücumda iyi organize olan Kanada, ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Seda, Neriman ve Gözde’nin hücumdaki etkili performansıyla toparlanan ay-yıldızlılar, ikinci teknik molada skoru 16-10’a getirdi. Kanada, Charuk’un kazandırdığı sayılarla maça tutunmaya çalışsa da Türkiye, Gözde, Kübra ve Bahar’ın smaçlarıyla sette son bölüme 21-14 önde girdi. Bu dakikadan sonra Türkiye oyunun kontrolünü bırakmayarak seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.

Bu sonuçla milli takım, şampiyonadaki ikinci maçında galibiyetle tanıştı.

Türkiye, yarın şampiyonadaki üçüncü maçında Bulgaristan ile karşılaşacak.

Eurosport

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı