Türkiye Kaçıncı Sırada? Avrupa Ülkelerinin Yıllık Alkol Tüketim Ortalaması Açıklandı

Dünya Sağlık Örgütü ülkelere göre alkol tüketim miktarını açıkladı. Ortalamaya göre listenin başında Litvanya yer alırken Türkiye sondan ikinci oldu. 

Raporun detaylarına birlikte bakalım...

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırladığı raporda alkol tüketimi, şişmanlık ve hayattan beklentiler üzerine eğilindi.

Avrupa kıtasıyla Kafkasya ve Orta Asya bölgesinin de dâhil olduğu 53 ülkeyi kapsayan raporda Almanların önde gelen sağlığa zararlı alışkanlığının alkol tüketmek olduğuna işaret edildi.

DW'nin aktardığı bilgiye göre, Alman haber ajansı DPA'nın sorularını yanıtlayan DSÖ uzmanı Claudia Stein, 15 yaşın üzerindeki Avrupalıların yılda 8,6 litre saf alkol tükettiklerini, Almanya'da ise bu miktarın 11 litreye çıktığını söyledi.

Alkol alışkanlığında ilk sırayı yılda ortalama 15,2 litreyle Litvanya alıyor.

Alkollü içki kullanma alışkanlığının azaldığı Rusya'da ise bu seviye 10,1 litre.

Yıllık ortalama alkol tüketimi 2,0 litre olan Türkiye ise Azerbaycan'dan sonra en az alkol tüketilen ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye'deki yaşam süresi Avrupa ortalamasının üzerinde.

Yaşam süresi ortalamasının en yüksek olduğu Avrupa ülkeleri İsviçre ve Lüksemburg. Bu iki ülkede ortalama 83 yılı buluyor. Almanya'da dünyaya gelen kız ve erkek çocuklarını ortalama 81 yıllık bir hayat bekliyor.

Yaşam süresi Avrupa ortalamasının üzerinde yer alan Türkiye'de dünyaya gelen biri ortalama 78 yaşına kadar yaşayabiliyor.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
12.09.2018

Para mı var millet alkol alsın? Bir şişe Bomonti 10 lira. 35'lik vodka 75 lira. Rakı fiyatları zaten 100 liranın bayağı üstünde. Akşam kendi kendini eğlendireceksin mesela; 2 bira (20 TL), 1 paket sigara (10 TL), 2 paket cips (5 TL); yaptı mı sana 35 TL... Öğrenci için yüksek fiyat. Peki 35 TL'nin 5.5$ ettiği gerçeği? Herif 1000 dolarla paşalar gibi tatil yapıyor senin ülkende ama sen 1000 lirayla bir yere bile gidemiyorsun. Emeği geçenlerin en içten dileklerimle amk.

12.09.2018

Hayır alabilsek tüketeceğiz ama alamıyoruz.

El yapımı alkol. En güzeli, en temizi 👍

12.09.2018

alamıyoruz ki tükettiğimiz gözüksün siktimi ülkesinde kimyager olduk evde bira, rakı, viski üretip içiyorız

TÜM YORUMLARI OKU (29)