Türkiye-İsrail ‘Normalleşme’ Sürecinde: İmza Temmuz Ayında

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesine yönelik görüşmelerde sona gelindi. Dün İsrail basınında uzlaşma tarihi olarak 26 Haziran işaret edilmişti. Bugün basına yansıyan bilgilere göre ise iki ülke dışişleri bakanlıklarının müsteşarları tarafından temmuz ayında imzalanması planlanan anlaşmayla süreç başlayacak. Daha önce özür dileyen ve Mavi Marmara mağdurlarına tazminat ödemeyi kabul eden İsrail, Gazze’ye uygulanan ambargoyu Türkiye için esnetecek...

Türkiye ile İsrail arasında 'Mavi Marmara' baskını nedeniyle yaşanan gerilimin aşılması için yoğun bir diplomatik trafik sürüyordu

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, Taraflar nihayet son aşamaya geldi ve ‘anlaşma deklarasyonu’ toplantısı için gün belirledi.

Görüşmeleri Türkiye tarafına başından beri başkanlık eden Feridun Sinirlioğlu tamamlayacak

'Türkiye ile İsrail Arasındaki Görüşmelerde Son Aşama'

Türkiye’nin İsrail ile normalleşme için üç şartı vardı

Özür dilendi ve mağdurlara tazminat karar bağlandı. Türkiye’nin üçüncü şartı ise Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıydı.

Görüşmelerde, ambargonun kaldırılması değil ama hafifletilmesi ve esnetilmesi yönünde anlaşmaya varıldı

Karşılıklı olarak büyükelçiler atanacak ve diplomatik ilişkiler normale dönecek, ortak yatırım yapılacak

Habere göre İsrail, Türkiye’nin olmazsa olmaz önerilerini kabul etti. Gazzelilere hizmet vermek üzere inşa edilen hastane ile ilgili prosedürler tamamlanacak.  Anlaşmaya göre Gazze’de hastaneden sonra, enerji santralı ve su arıtma tesisi yapılacak, ortak enerji ve savunma yatırımlarının önü açılacak.

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
21.06.2016

İsraille ilişkiler seçim dönemleri kasten gerilir. Taban (anlatmayayım tekrar, hepimizin bildiği gibi koyun) İsraile atar gider yapıldığını görünce "sen çok yaşa müslümanların savunucusu, dünya lideri" (kulak memesi) kıvamına hemen gelir. Buradan gerekli oy ihtiyacı karşılanır. Pembeleşinceye kadar s.kildikten sonra israille ilişkilerin normalleşmesine ses çıkarmaz çünkü "o dünya lideridir ve şeytanla bile işbirliği yapsa allah yolunda yapıyordur ve bir bildiği vardır" olarak algılanır. Algılanır dediğime bakmayın bu konu başka biri tarafından dile getirilmedikçe israille ilişkimizi önemsemez bile. Bir tutam da g.t kılı ilavesiyle kısık ateşte birkaç ay oyalanan koyunumuz, milli içeceğimiz ayran ile servis edilir. afiyet olsun.

21.06.2016

Tarife bayıldım mutlaka deneyeceğim. Çok başarılı. Etrafımda çok fazla bu malzemelerden mevcut zaten.

Pasif Kullanıcı
21.06.2016

Herkes filistin demiste, simdi yahudiler filistinde topraklari para karsiligi almislar, yani filistinler kendi elleriyle satmislar. Adamlar basmis parayi almis yok oyle yama cik git diye

21.06.2016

Yanliz topraklari hukumet satmis. Halk mal gibi ortada kalmis. Filistin sorununun ana kaynagi budur.

21.06.2016

benim tepkim moderatöreydi zaten filistindeki baskının işkencenin zulmün sebebi moderatör.şerefsiz moderatör :) .akpnin tek derdi vardır para.parasını kim verirse onun tarafını tutar.

21.06.2016

Kullanıcı adı-Kullanıcı uyumsuzluğuna hatta çelişkisine güzel bir örneksin. Bu arada Entellektüel değil, entelektüel amk. Entelektüelite de zeka ve analitik düşünme yeteneği ile alakalı, tam da bu yüzden hiç inandırıcı değil yazdıkların.

TÜM YORUMLARI OKU (16)