Türkiye-İsrail Arasında Sert Atışma: Netanyahu'dan 'Diktatör' Suçlaması, Erdoğan'dan 'Zalimsin' Yanıtı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kendisini 'ırkçılıkla' suçlayan açıklamasına verdiği yanıtta Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullandı. Erdoğan'dan Netanyahu'ya yanıt gecikmedi. Erdoğan, 'Netanyahu, kendine gel kendine. Sen zalimsin, sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin' dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçtiğimiz günlerde Instagram üzerinden oyuncu ve model Rotem Sela ile tartışmaya girdi.

Şahsi hesabından, 'İsrail tüm vatandaşların ülkesidir' paylaşımında bulunan Rotem Sela'ya cevap veren Başbakan Netanyahu, İsrail 'ulusal bir devlet, tüm vatandaşlarının devleti değil, yalnızca Yahudi halkının' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "ırkçı ve ayrımcı" olmakla suçlayarak Netanyahu'nun bu sözlerini kınadı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Başbakan Netanyahu, 'Türkiye'nin diktatörü Erdoğan, kendi hapishaneleri Türk gazeteci ve hâkimlerle doluyken İsrail demokrasisine saldırıyor. Şaka gibi!' dedi.

"Bizi tahrik etme"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu'ya yanıtı ise bugün geldi. Ankara'da açılış töreninde konuşan Erdoğan, kendisi için 'diktatör' ifadelerini kullanan Netanyahu'ya sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, Netanyahu'ya yönelik olarak şunları söyledi:

'Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin, sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin, sen kadınları hücrelere mahkum eden zalimsin. 7'den 70'e binlerce insanı hücrelere tıkayan zalimsin. Sadece bizim değil aynı zamanda Hristiyanların da kutsal mabedine, Kubbet-üs Sahra, Haremi Şerif, buralar bizim için kutsal. Senin askerin, polisin postallarıyla buralara giriyor. Tahrik etme. Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulüm etmedik, hiç bir sinagoga kalkıp da sizin yaptıklarınızı yapmadık. Bizi tahrik etme. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama hesabını uluslararası arenada size soracağız.'

Kalın'dan da yanıt geldi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasındaki bu söz düellosunun ardından #WeAreErdogan hashtagi Twitter'da TT oldu...

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
13.03.2019

Beka tutmadı, kabzımal terörü tutmadı, stokçu terörü tutmadı, muhalefete atıp tutma ilginçtir ama tutmadı. Amerikaya laf edemiyorlar, şu sıralar manyağın teki tweetle dünyayı yönetmeye çalışıyor ve alınganlar. Eh birde israili deneyelim :). Ya tutarsa.

13.03.2019

İbretlik tespit!

13.03.2019

Rtea israile ayari vermiş eyyyyyyyy netanyahu kendine gel

13.03.2019

Netanyahu sormaz mı neden yahu. İsrail eliyle tarımı çökerttiniz, internet güvenliği israil'e emanet, hamas başka el fetih başka!, konya ovasında israil'e arazi, toprak alımı için yasa kıyağı, suriye saldırısı için hava sahası izni, on yedi ortak proje anlaşması, jet modernizasyon ihalesini kim aldı? Danışıklı dövüş. Filistinli çocukları demagoji lerinize malzeme yapacağınıza ilşkileri gözden geçirebilirsiniz. Ama uluslararası ilişkilerde diplomaside ambargo tarzı uygulamalara gidilmez miş, oke.

TÜM YORUMLARI OKU (55)