Türkiye İşçi Partisi’ne Oy Vermek Cool Bir Hareket mi?

Cool olmanın TDK sözlükte bir karşılığı yok. Sıradan olmayan rahat, karizmatik, tarzı olan, tatlı ve hoş gibi anlamlarda kullanılıyor. Peki bir siyasi parti cool olabilir mi? Ona oy vermek cool bir hareket mi?

Türkiye İşçi Partisi’nin 4 milletvekili mecliste popülist söylemleriyle öne çıktı ve merkezdeki seçmende büyük beğeni kazandılar.

Meclis konuşmalarında sürekli seslerini yükseltmeleri, sosyal medyada yayınlanınca büyük etkileşim alacağını düşündükleri metinlerle kürsüye çıkmaları onlara puan kazandırdı.

Muhalefet etmeyi tüketim malzemesi haline getiren Türkiye internet ekosistemine başarılı içerik üreten bir partiye dönüştüler. Bol etkileşimle karşılığını aldılar ve kendilerine öz güven geldi.

Kazandıkları bu öz güvenle HDP/Yeşiller’le aynı ittifakta kalarak ayrı bir listeyle seçime girme kararı aldılar ve kampanyalarını başlattılar.

Ayşe Arman, instagram postunda TİP övüyor, Pınar Sabancı postu beğeniyor. Yemeksepeti eski CEOsu Nevzat Aydın TİP’i desteklediğini söylüyor. TİP, aday olarak lüks restoran sahibini aday gösteriyor.

Trump, Amerika'yı tekrar harika yapamadı belki ama rakibi Demokratların bir kısmı solculuğu tekrar ‘’cool’’ yapmayı başardı!

Şimdi bu yeni solculuk dalga dalga bütün dünyaya yayılıyor ve ülkemiz de elbette bu dalgadan nasibini aldı. Üstelik artık solcu olmak hiç de eskisi gibi sıkıcı ve zor değil.

Sıkıcı solcu kıyafetlerine, grevlere, hatta işçi olmaya bile ihtiyacınız yok!

Bir işletme sahibi, patron ya da zengin olmanız, sizi bu partide dans etmekten alıkoyamaz.

İyi bir insan olduğunuzu düşünmeniz (hangimiz düşünmeyiz!) ve müziğin ritmini yakalamanız yeterli. Artık siyasi partilerle eğlenceli partileri birbirinden ayırmak için bir neden yok, üstelik yeterince vizyonerseniz ortamlarda Met Gala'daki AOC gibi yaratıcı kıyafetler bile giyebilirsiniz!

Siyaseti dingin sularda, hobi düzeyinde yapabilir, döndüğünüzde “Anne ben arkalardaydım” deme ihtiyacı hissetmeden eylemlere gidebilir, Instagram'da Starbucks bardağı paylaşmadan cool görünmeyi başarabilirsiniz. İşte, bu parti sizin, tadını çıkarın!

onedio.com

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
19.04.2023

valla cool mool bilmem ben ama bu seçim yükselişe geçecek diye düşünüyorum, mecliste vekillerin artmasını diliyorum. Mv oyum kendilerinedir 🤟

19.04.2023

aynen :)

19.04.2023

Ne kadar saçma bir içerik bu. “Bir çoğu sınıf bilincinden uzak beyaz yakalılar” genellemesi hangi veriye dayanarak yapıldı?

19.04.2023

Kendine küfrettirip, dava açmaya koşa koşa giden bir haber içeriği...

TÜM YORUMLARI OKU (39)