Türkiye ile İngiltere Arasında Serbest Ticaret Anlaşması İmzalandı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'na ilişkin, 'Bugün, Türkiye-Birleşik Krallık ilişkileri bakımından önemli ve tarihi bir günü yaşıyoruz.' dedi.

Pekcan: 'Serbest Ticaret Anlaşması, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaretimizin gelişiminin en büyük teminatı olacak. STA ile Birleşik Krallık ile aramızdaki ticaret yapısıyla ilgili bir belirsizlik kalmayacak. Ticaretimiz inanıyorum daha da gelişecek. Gümrük Birliği'nin 25 yılda getirdiği kazanımları korurken, ilişkilerimizi daha da derinleştirme yönünde ilk adımı atıyoruz. Bugün iş insanlarımızın beklentilerini karşılamanın ve onlara verdiğimiz sözü yerine getirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. İş insanlarımız gönül rahatlığıyla bizim için her açıdan kritik bir pazar olan İngiltere ile ticaretlerini sürdürebilirler.' ifadelerini kullandı.

'Anlaşma 1 Ocak 2021 tarihinde devreye girecek ve hiçbir kaybımız olmayacak.'

'Ödemeler dengesi verilerine göre ülkemizde Birleşik Krallık kaynaklı yatırımlar 11,6 milyar dolar düzeyindedir. Taraflar olarak tarifesiz bir serbest ticaret anlaşmasını gerçekleştirdik. Bugün imzalayacağımız anlaşmayı vakit geçirmeden uygulamaya koyacağız. Anlaşma olmasaydı, Birleşik Krallık'a yaptığımız ihracatın yaklaşık yüzde 75’i vergi yüküyle karşı karşıya kalacak, yaklaşık 2,4 milyar dolara varan bir zararımız olacaktı. Bu risk an itibarıyla ortadan kalkmıştır. Öte yandan anlaşmanın yatırımlar ve hizmetler gibi alanları da kapsaması için çalışmalara en kısa sürede başlamayı ümit ediyoruz. İlişkilerimizi derinleştirmek için çalışmaya ara vermeden devam edeceğiz. Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan kritik ve tarihi anlaşmanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu anlaşma yeni ve çok önemli bir kilometre taşıdır.'

Hırvatistan'da 6,3 Büyüklüğünde Deprem! Nükleer Santral Önlem Olarak Kapatıldı
Fransız Modacı Pierre Cardin, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Ay Yüzeyinde Daha Önce Fark Edilmeyen 109 Bin Krater Keşfedildi

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
YORUMLAR
29.12.2020

Her yerde anlaşma haberi var ama birkaç cümle dışında içeriği yok. Tam metni asla açıklamıyorlar. Kim bilir ne soktular bize.

29.12.2020

Gümrüksüz sokacaklar bize seviniyoz amk

29.12.2020

gecmis olsun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ