İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülkenin kendi dijital para birimi için özel bir ekip kurduklarını açıkladı.
İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ülkenin kendi dijital para birimi için özel bir ekip kurduklarını açıkladı.
İngiltere, gelecekte nakit ve kartın yanı sıra günlük işlemlerde kullanılabilecek dijital para için çalışmalara başlayacak.
Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE), Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yarattığı bazı zorlukların üstesinden gelmek amacıyla ülkeye ait bir dijital para birimi üzerinde çalıştığını söyledi.
Sunak, Maliye Bakanlığı ve İngiltere Merkez Bankası ortaklığında kurulan özel ekiple Merkez Bankası Destekli Dijital Para Birimi (CBDC) için çalışma yapıldığını duyurdu.
İngiltere Merkez Bankası Finansal İstikrardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sir Jon Cunliffe ve Maliye Bakanlığı Finansal Hizmetler Müdürü Katharine Braddick tarafından ortak bir şekilde yönetilecek ekip, bağımsız bir dijital parayla ilgili üniversiteler ve özel sektörle iletişim sağlayacak.
Sunak'ın Maliye Bakanlığı'nın konuyu duyurduğu tweetine yanıt olarak 'Britcoin' yazmasının da dijital paranın ismine dair ipucu verdiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, 'Hükümet ve İngiltere Merkez Bankası, Birleşik Krallık'ta bir CBDC başlatıp başlatmama konusunda henüz kesin bir karar vermemişlerdir ve bunu yapmanın faydaları, riskleri ve pratiklikleri konusunda paydaşlarla geniş çapta etkileşimde bulunacaktır' ifadeleri yer aldı.
Sunak’ın açıklamaları, dijital para çıkarmaya hazırlanan ilk ülke olan Çin’de Merkez Bankası’nın dijital Yuan için pilot programlarını daha fazla şehirde test etme kararının ardından geldi. Çin’in yanı sıra İsveç de e-kron fikrini geliştirme aşamasında.
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, daha önce Bitcoin'in değerinin istikrarlı olmadığını ve bu yüzden işlem gerçekleştirmenin yatırımcılar için riskli olduğunu söylemişti.
bizimkiler vergisini alamadığı her şeyi yasaklama derdinde
Büyük resimden bakmaya çalışırsak mevzu derin..Great Reset, CoronaVirus ve Kripto paralar..Tek düze insan tipi yaratmak ve bu insanları takip edilebilir, kontrol edilebilir bir seviyede tutmak, nüfusu belli bir düzeye indirgemek ve parayı kontrol edebilmek. Mevcut sistem sadece kimin ne kadar parası var biliyor ancak kimin neye ne kadar harcadığını ve harcayacağını bilmiyor, kestiremiyor. İstedikleri sistem işte bunun takibi ve kontrolü için oluşturulmakta..Esasen haberdeki İngiltere, İsviçre zaten bu blockchain sisteminin geliştiricilerinden otuz senedir bunun üzerinde çalışıyorlar. Kobay coğrafya ise Çin, orada ne olacaksa dünyada da o olacak. Evet Blockchain teknolojisi bir devrim ancak amacı dışında kullanılmaz ise Nikola Tesla'nın icadları da birer devrimdi ancak Amerika bu icatları silah olarak kullandı. Kripto paralar da ilk aşamada silah olarak milletin cebindeki parayı hortumlamak için kullanılacak. Sonrası ise kölelik, modern kölelik yani sıfırlama Great Reset sonrası..
Merkiziyetsizlik rahatsız ediyor normaldir :) Ek olarak 2.284.071,38 Bitcoin nerede ?