Türkiye Gerçeğini Tokat Gibi Yüzümüze Çarpan Paylaşım ve Gençlerin Buram Buram Çaresizlik Kokan Yanıtları

Yurt dışındaki gençleri kıskanır olduk!

Artık gençliğin tükendiğinin farkındayız değil mi? Hayat onlar için sürünmekten başka bir şey ifade etmiyor. Hayatlarının en güzel döneminde borç içinde yüzüp işsizlikle mücadele ediyorlar.

E durum böyleyken bu insanlar neden yurt dışı hayalleri kurmasın? Kaldı ki yurt dışına gitmek için bile gece gündüz demeden çalışmaları ve bütün maddi olanaklarını başka bir ülkede yaşam kurmak için harcamaları gerekiyor. Anlayacağınız Z kuşağı, çıkış yolu bulamıyor. Hangi sosyal medya uygulamasına baksam isyan eden insanlara denk geliyorum.

Twitter'dan da "@heliningaround" isimli kullanıcı bir güzel bu konuyla ilgili içini dökmüş. Yazdıklarını okurken diz çöküp ağlayasım geldi. Sanki içime bir öküz oturdu gibi hissettim. Ben de bu paylaşımı sizin de görmenizi istedim.

@heliningaround

Kullanıcının bu paylaşımına gelen yanıtlar da gençlerin ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor bizlere...

Biz ne zaman aydınlığa çıkacağız? Hadi soruyorum size... Yorumlarda konuşalım!

Popüler İçerikler

Ekonomi Uzmanı Şeref Oğuz, Enflasyon Rakamlarıyla 2025 Asgari Ücretini Hesapladı
ODTÜ'lüler Geleneği Yine Bozmadı: Mezuniyet Törenindeki Pankartlarla Yaratıcılıklarını Konuşturan Öğrenciler
Sokak Röportajı Nedeniyle Tutuklanmıştı: Dilruba Kayserilioğlu'nun Cezası Açıklandı
YORUMLAR
27.05.2021

Gençlerin hali duman... ben kendimi bildim bileli çalışıyorum.. üniyi 5 yılda bitirdim.. 4.5 yılı çalışmayla geçti.. üni mi okudum çalışmaya mı gittim bilmiyorum... kahvede garsonluk, mermer fabrikasında 3 ay gece vardiyası (ağır sanayi).. pancar tarlasında 1 hafta.. dügünlerde garsonluk.. kurban bayramında kasapta 11 saat ayakta 5 gün çalıştım... sonuç yırtına yırtına mali müşavirliği kazandım belge 2 yıldır oda da beni bekliyor 7bin tl verirsem alacağım.. ama bana bir katkısı yok.. özel bir firmada 5.000 net maaşa talim çalışıyorum.. ev araba hayal

27.05.2021

Ne diyebiliriz ki çözümümüz yok hepimiz aynıyız. Birkaç ay sonra 25 yaşına gireceğim; işim yok, gücüm yok, umudum kalmadı aile evinde bir yüküm. Yıllarca verdiğim emekten elime geçen birkaç kağıt parçası, 35 bin tl kyk borcu ve boğazımda ki düğüm...

27.05.2021

Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. Ben toplasan 1 buçuk seneye yakın çalıştım. Eşim bir market işi buldu. Bir ayı dolmadan çıkarıldı. Sebebi zincir market küçülmeye gitti. Neyse pandemiden dolayı çıkarıldım tekstil aradım. 2 yerde çalıştım. Şimdi işsiziz. Eşim muhasebe, bilgisayar okudu. Ona rağmen deneyim yok diye almadılar. Şuan açıktan bitirmeye çalışıyor muhasebeyi. Bir de güvenlik kursuna gitti. Sınavını bekliyoruz. Moraller çökük. Ailemize açıklamaya çalışıyoruz durumu yok onlar da aynı baskı. Geçen eşimle tekstile gittik görüşmeye. Gündüz olumlu giden görüşme akşam telefonla gelmeyin diyerek bitti. Artık insanlarla dalga geçtiklerini düşünüyorum. Tükeniyorsun, çaresiz hissediyorsun her gün. Bir de ilanlara göz atıyorum. Daha yazmasını bilmeyenler, işin detaylarını yazmaya üşenenler ilan açıp eleman almak istiyor. Bu kadar.

27.05.2021

2 sene okudum. Diploma yüksek puanla aldım. Ama çöpten başka bir şey değil şuan. İmkanım olsa niye durayım burda?

TÜM YORUMLARI OKU (17)