Türkiye Dünyadan Ayrıştı: Sigara Satışlarında Hiç Beklenmeyen Detay!

Türkiye'de yüksek vergilerle sigaraya açılan savaş pek de işe yaramamış gözüküyor. Sigara satışları dünya genelinde düşüş eğilimindeyken Türkiye'de rekor kırdı. 2023 yılında Türkiye'de sigara satışı yüzde 17,7 arttı. 

Türkiye, özellikle sigara karşıtı uygulamalarıyla dünyanın öncü ülkeleri arasında. Yüksek vergilendirme, kapalı alanlarda sigara içilmesine yönelik kısıtlamalar ve tek tip paket uygulaması gibi birçok sigara karşıtı önlem dünyanın gelişmiş ülkelerinden önce hayata geçirildi.

Ancak Türkiye'de sigara satışlarına yönelik rakamlar biraz düşündüren cinsten. Sözcü'nün haberine göre, Türkiye'de sigara satışı 2023'te yüzde 17,7'lik artışla 137,4 milyar adete ulaşarak rekor kırdı.

Sigara satışları dünyada azalmasına rağmen Türkiye'de oluşan grafik ise şu şekilde 👇

Kaynak

Türkiye'de sigara satışlarından elde edilen hasılat da geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 79,6 artışla 288 milyar TL'ye ulaştı.

Vergilendirmesi yüksek olmasına rağmen, sigara üretimi ve pazarın çok büyük bölümü yabancıların tekelinde.

2023 yılında alkol ve tütünden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV), önceki yıla göre yüzde 69,4'lük artışla 245,6 milyar TL'ye yükseldi.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlarda tartışalım 👇

Kredi Kartına Komisyonla Satılan Sigara Kavga Çıkardı!
Almanya'da Gündem Türk Döneri: Döner Fiyatları Başbakan Scholz'a Kadar Gitti!
Esenyurt'ta Tekstil Atölyesinde Kadın Kavgası: Tekmeler Yumruklar Havada Uçuştu
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
Fenerbahçe-Galatasaray Maç Skoru Ne Olur? Yapay Zeka Yanıtladı
KAP’a Resmi Açıklama Yapıldı: Ahlatçı Holding, Yozgat’ta 4 Milyar Dolar Değerinde 41 Tondan Fazla Altın Buldu
YORUMLAR
13.03.2024

Tabi sigara zamlarının tek amacı da sigara kullanımını azaltmak. Bu gidişle hepimize birer köprü satacaklar. Yada sattılar ama haberimiz yok.

sigara içmekten başka yapabilecek kafa dagitabilecek hiç birşey kalmadı insanların elinde...

Pasif Kullanıcı
13.03.2024

Sigara içen adam 3 güne zam gelecek diye karton almaya başladı, elinin altında sigara olan da sürekli içiyor ve 1 paket olan günlük tüketimi 1,17 paket oldu. Olay o.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ