Türkiye Dünyadan Ayrıştı: Sigara Satışlarında Hiç Beklenmeyen Detay!

Türkiye'de yüksek vergilerle sigaraya açılan savaş pek de işe yaramamış gözüküyor. Sigara satışları dünya genelinde düşüş eğilimindeyken Türkiye'de rekor kırdı. 2023 yılında Türkiye'de sigara satışı yüzde 17,7 arttı. 

Türkiye, özellikle sigara karşıtı uygulamalarıyla dünyanın öncü ülkeleri arasında. Yüksek vergilendirme, kapalı alanlarda sigara içilmesine yönelik kısıtlamalar ve tek tip paket uygulaması gibi birçok sigara karşıtı önlem dünyanın gelişmiş ülkelerinden önce hayata geçirildi.

Ancak Türkiye'de sigara satışlarına yönelik rakamlar biraz düşündüren cinsten. Sözcü'nün haberine göre, Türkiye'de sigara satışı 2023'te yüzde 17,7'lik artışla 137,4 milyar adete ulaşarak rekor kırdı.

Sigara satışları dünyada azalmasına rağmen Türkiye'de oluşan grafik ise şu şekilde 👇

Kaynak

Türkiye'de sigara satışlarından elde edilen hasılat da geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 79,6 artışla 288 milyar TL'ye ulaştı.

Vergilendirmesi yüksek olmasına rağmen, sigara üretimi ve pazarın çok büyük bölümü yabancıların tekelinde.

2023 yılında alkol ve tütünden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV), önceki yıla göre yüzde 69,4'lük artışla 245,6 milyar TL'ye yükseldi.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlarda tartışalım 👇

Kredi Kartına Komisyonla Satılan Sigara Kavga Çıkardı!
Almanya'da Gündem Türk Döneri: Döner Fiyatları Başbakan Scholz'a Kadar Gitti!
Esenyurt'ta Tekstil Atölyesinde Kadın Kavgası: Tekmeler Yumruklar Havada Uçuştu

Popüler İçerikler

Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
YORUMLAR
13.03.2024

Sigaraya savaş açıldığı falan yok. Sigara ve alkol tüketen insanlara savaş açılmış durumda. Ülke bu kadar borç batağındayken kendileri gidip meclis lokantasında 100 liraya pirzola yerler, sonra milletin sigarasına, içkisine, eğlencesine vergi bindirip arayı kapatacaklarını zannederler. Bugün de yarın da iki cihan bir araya gelse, ödediğim vergilerin her bir kuruşu zehir zıkkım haram olsun. Boğazınızdan geçen lokmada 1 kuruş hakkım varsa 1000 katı haram olsun

13.03.2024

Tabi sigara zamlarının tek amacı da sigara kullanımını azaltmak. Bu gidişle hepimize birer köprü satacaklar. Yada sattılar ama haberimiz yok.

sigara içmekten başka yapabilecek kafa dagitabilecek hiç birşey kalmadı insanların elinde...

TÜM YORUMLARI OKU (10)