'Türkiye Dışarısı'ndan Vatandaşlık Alma İlanı Sosyal Medyada Tartışma Yarattı!

Türkiye'den son yıllarda ayrılmak isteyenlerin özellikle genç yaştaki eğitimli kesimin fazlalaştığını biliyoruz. Yazılımcı, doktor, mühendis derken, 'Türkiye bir doktor/mühendis vb. kaybetti, Kanada/Almanya/ABD bir doktor/mühendis kazandı' söylemleri eşliğinde az mı pasaport gördük. Bu kez Avrupa'ya gitmek isteyen bir kullanıcının çektiği video gündem oldu. En çok da özellikleri tartışıldı ancak sonra gerçek ortaya çıktı.

Şu görseli yurt dışında çalışmaya gidip de paylaşmayan kalmazken, bir dönem iş arayışları artmıştı. Ancak geçmişte de geçerli bir yöntem olan evlilik talepleri da yurt dışına gitmenin koşulu olmaya devam ediyor.

Twitter'da kullanıcılar böyle bir dilek ve ilanla karşılaştı👇

twitter.com

İlan yoluyla Avrupa'dan vatandaşlık alabilmek için evlenmek isteyen bir kadının görüldüğü video eğlenceli mi ciddi mi çok anlaşılmıyordu.

Biraz dikkatli bakınca ilk etapta sesin dublaj ve görüntünün efekt olduğu anlaşılıyordu. Ancak yorumlar da birikmişti

"Hanım kızımız"ın takdir edildiği de görüldü

Tenkit edildiği de görüldü

Rekabet edildiği de oldu

Sabredenler de vardı

Direkt gönderenler de oldu

Astrolojiye yanaşanlar da görüldü

Yol gösterenler oldu

Empati kuramayanlar da yorumladı

Destek olanlar da oldu

Talip olanlar da vardı👇Ancak bu "hanım kızımız" ilan sahibi değildi

Gerçekten güzel olan ve tercihen Avurpa'da Türkiye dışarısında yaşamak isteyen kişi buradaydı 👇

Sizce bu özellikler fark yaratır mı? Yorumlara bekliyoruz👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Türkiye Bir Doktor Kaybetti Almanya Approbierter Arzt Kazandı: Almanya'da Denklik Alan Doktorun Sevinç Anları
"ABD Kaybetti, Türkiye Kazandı" Paylaşımıyla Olay Olan Diş Hekimi Fake Çıktı
Türkiye'yi Geride Bırakarak Umudu Yurt Dışında Arayan Gençlerin 'Türkiye Beni Kaybetti' Akımı

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
25.09.2022

Şu gitseler de kurtulsak yazan tayfaya sizi alıyoruz deseler en önde koşarlar Avrupa'ya. Bu aynı şu malum parti kadın bir milletvekili vardı. Teşkilatlarını milletin parasıyla Avrupa'da gezdiren hani. Mesela mensup olduğu görüş Avrupa kâfir, düşman, Avrupa kötü diyen zihniyet ama Avrupa'ya gidiyorlar hep gezmeye de, tatile de, eğitime de . Neden Afganistan'a, Pakistan'da gitmiyorlar. Gitmeleri gereken yerler oralar değil mi? Klasik iki yüzlü siyasal İslamcıl zihniyet bunu gerektirir. Sanki gitmek istemelerinin sebebi kendileri değilmiş gibi vatansever gibi soytarılık yapmıyorlar mı bir de.

25.09.2022

Zaten gidenler de dönmediki hahahaah ! Akpli köpeklerin hepsi eğitim vs adı altında gitti kaçak kaldı dönmedi geri. Bunların vatan millet din aşkı yeşili görene kadar

Şu gerzek “hepsi Avrupa’ya gitmiş olsa” diyen kapalıların %99’u Avrupa’ya kaçmak için bir yerini satar hala konuşuyor akkoyunlar 🤮

26.09.2022

Uzakdoğu ülke kadınları için katalog vardı. Sıra numarası, kadının özelliklerini taşıyan. Ağırlıklı Avrupalı erkekler o katalogdan ürün seçer gibi kadın seçiyor, ajansa bildiriyor, bedelini (bilet ve komisyon) ödüyor, kadın ülkeye geliyordu. Beğenir anlaşırlarsa kalıyor birlikte yaşıyorlardı. Olumsuz ise kadın geldiği ülkede belli süre başka talip bekliyor, çıkmazsa ülkesine geri dönmek zorunda kalıyordu. Modern köle satışı yani. Erkekler siyaseti, dünyayı, ekonomi siz yönettiğiniz ve paraya hakim olduğunuz sürece bunu yapmaya devam edeceksiniz. Hepiniz suçlusunuz. Din bile sizin emrinizde, çünkü ne hikmetse bütün peygamberler erkek. Ataerkil sistem, kapitalizm artık bitmeli. Kadın olarak, Türk olarak bu kadınlar ve ilanlar içimi yaktı, utandım. Nasıl bir çaresizlik ki, kendini yurtdışına pazarlamak zorunda kalmış.

TÜM YORUMLARI OKU (7)