Türkiye'den Yurt Dışına Yüksek Bonservislerle Giden Futbolcular

Dikkat çekici bir transfere imza atan Cenk Tosun İngiliz Everton kulübüne 22 milyon Euro bonservis karşılığında imza attı.

Bundan yıllarca evvel 22 milyon değilse bile yurt dışına gönderdiğimiz başka oyuncularımız da vardı.

8. Geremi

Rahmetli Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav'ın başarılarına bir örnek.

Henüz 19 yaşındayken getirdiği oyuncusunu 5 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e sattığında tarihler 1 temmuz 1999'u gösteriyordu.

Geremi, bol yıldız Real Madrid kadrosunda tutunma konusunda zorlansa da  başardı.Ardından 10 milyon Euro karşılığında Chelsea takımına transfer oldu.

7. Jay Jay Okocha

Fenerbahçe formasıyla adından bahsettirmeyi başaran Jay Jay Okocha, 1998 yılının yaz transfer döneminde Fransız P.S.G kulübünün yolunu tutuyordu. Fenerbahçe'nin kasasına giren miktar ise; 12 milyon Euro olmuştu.

6. Arda Turan

Galatasaray altyapısından yetişen Arda, Manisaspor'da kiralık oynadı.Sarı kırmızılı formayı giydikten sonra taraftarın en sevdiği oyuncu haline geldi.Bayrak oyuncu olmanın sıkıntısını yaşayan Arda,övgünün en fazlasını aldığı gibi yerginin en fazlasını aldı.Bu sırada Atletico Madrid kulübü 13 milyon Euro teklifle Galatasaray'ın kapısını çaldı.26 Ağustos 2011'de Atletico Madrid, Arda'nın yeni takımı oluyordu.Teknik direktörlüğe Simeone'nin gelmesiyle Atletico Madrid ve Arda için başarılı bir dönem başlıyordu.

5. Arda Turan

La Liga şampiyonluğunu elde eden, Avrupa'da başarılar yakalayan takımın en önemli parçalarından biri olan Arda Turan bu kez 34 milyon Euro karşılığında Barcelona'nın yolunu tutuyordu.Bugünlerde kariyeri sekteye uğrayan yıldız oyuncu belki yeniden futbol oynayacağı bir takım bulur şeklinde düşünüyordum ki, Başakşehir'e transferi gerçekleşti.

4. Tugay Kerimoğlu

Galatasaray altyapısından yetişen kaptanlığa yükselen Tugay, ayağında fazla top tuttuğu gerekçesiyle eleştiriliyordu.2,5 milyon Euro karşılığında Glasgow Rangers takımına transfer olduğunda buna pek itiraz eden olmadı. Tugay, İskoçya'nın ardından İngiltere  Premier Ligi ekiplerinden Blackburn Rovers formasıyla taraftarın gözde oyuncusu haline geldi. İki yüzden fazla formasını giydiği Blackburn takımının  taraftarı,Tugay'ı özel bir oyuncu olarak alkışladı ve son maçında da Tugay maskesi takmış olarak uğurladılar.

3. Burak Yılmaz

Düşüşe geçen kariyerini  Şenol Güneş'le buluştuğu Trabzonspor'da zirve noktaya taşıdı. Trabzonspor'da 33 golle gol kralı olan oyuncu karışık bir transfer sürecinin ardından Galatasaray'ın yolunu tuttu. Burada Türkiye Ligi'nde 24 gol atmasının yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde  attığı 8 golle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.Büyük kulüplere gidebileceği düşünülürken yaşadığı sakatlıklar performansını olumsuz yönde etkiledi ve Burak Yılmaz 8 milyon Euro karşılığında Çin takımlarından Beijing Guoan forması giymeye başladı.

Şu sıralar Türkiye'ye dönen ve tekrar Trabzonspor forması giyen golcü, takımına sağladığı katkıyla beğenilen oyuncular arasına adını yazdırmayı başardı.

2. Elvir Baljic

Bursaspor formasıyla dikkat çeken oyuncu Fenerbahçe'nin radarına takılmakta gecikmedi.Bir yıl sonra ise 15 milyon Euro karşılığında İspanyol devi Real Madrid'in yolunu tutuyordu.Real Madrid'de ve kiralık olarak gönderildiği takımlarda eski görüntüsünden çok uzaktı. Yaşadığı ciddi sakatlıklar onun yeteneklerini sergilemesi için gerekli fiziksel güce ulaşmasını engelliyordu.

Kiralık olarak; Fenerbahçe, Rayo Vallecano ve Real Madrid'le sözleşmesi bitince bonservisi olmadan Galatasaray forması giydi. Ancak futbolseverler, Bursaspor ve Fenerbahçe ile fırtına estiren Elvir Baljic'i bir daha hiç göremediler.

1. Cenk Tosun

Almanya futbolunun yetiştirdiği gurbetçilerimizden biriydi. Türkiye'ye Gaziantepspor formasıyla merhaba dedi. Burada gösterdiği performansla 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer oldu.

Cenk Tosun için iyi bir alternatif gözüyle bakanların sayısı hiç de az değildi.O ise her gelen forvet oyuncusunun yanına eklemlenmeyi, hatta onları yedek bırakmayı başarıyordu.Şampiyonlar Ligi'nde özellikle bu sezon Beşiktaş elde ettiği başarıyla parmak ısırtırken Cenk tosun, istikrarı ve aynı zamanda gelişimi ile takımın en önemli parçası olmuştu .Premier Lig takımlarından Everton, Beşiktaş'ın yıldız oyuncusunu 22 milyon Euro karşılığında renklerine bağladığında bu transfer,tarihe geçiyordu.Zira,Türkiye'de herhangi bir takımın aldığı en yüksek bonservis bedeliydi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var