Asya, felsefe öğretmenleri ise felsefe eğitiminin önemine dikkat çekiyor:
Öğretmenlerden Şehriban Gözcü, ‘Felsefe eğitiminin önemini’ şu sözlerle anlatıyor: “Felsefe, farklı bir bakış açısı geliştirmeyi öğretir. 'Herkes gibi düşünmek zorunda değilsin', der.
Felsefe tarihi, bunun kanıtıdır. Felsefe eğitimi de bunu uygulamaya çalışır. Düşünme eğitimi, kavram analizidir. Küçük çocuklar felsefe yapamaz anlayışı doğru değildir. Biz okul öncesi çocuklarla da kavram çalışmaları yapıyoruz ve sorulara verdikleri cevapları görseniz şaşırırsınız.”
Asya'nın öğretmenlerinden Umut Karagöz ise felsefe eğitiminin dünyayı eleştirel okumayı öğrettiğini ifade ederek, PISA sonuçlarını hatırlatıyor:
'Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı(OECD) tarafından hazırlanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı(PISA) sonuçlarında Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkeler yukarılarda, Türkiye ise aşağıda çıktı. Çünkü o ülkelerde eleştirel düşünme eğitimine önem veriliyor.'
Mantık dersi de şart. Lise 1'den itibaren olmalı. Memleket ne çekiyorsa mantıksızlıktan çekiyor.
imam hatipler kapatilsin orumcek beyinler kurtulsun filozoflar cogalsin
Lisedeyken Felsefe dersini çook çoook severdim ve sınıfın büyük çoğunluğu hocanın yüzüne öküzün trene baktığı gibi bakardı, hiçbir şey anlamazlardı. Ancak ders bittikten sonra söyledikleri tek şey "Dinsiz ya bu" oluyordu. Felsefe kesinlikle mükemmel bir bölüm. Gurur duydum kendisiyle canı gönülden tebrik ediyorum, yolu daima açık olsun :)