Türkiye'den Facebook ve WhatsApp'a Soruşturma: Veri Paylaşım Zorunluluğu Durduruldu

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Facebook’un Türkiye’de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar verilmiştir.'

Ne olmuştu?

WhatsApp, 4 Ocak'ta 'Gizlilik İlkesi'ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

Facebook'un bu kararı sonrası Twitter'da #WhatsAppSiliyoruz etiketi gündem olmuştu.

WhatsApp, uygulama mağazalarında da alternatiflerinin gerisine düşmeye başlamıştı. 👇

WhatsApp Kan Kaybediyor, Telegram ve Signal Yükselişte

Ayrıca bakınız 👇

WhatsApp'ın Yeni Gizlilik Sözleşmesini Onaylayanların Neleri Beklediğini Anlatan Bu Yazıyı Okumalısınız

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
11.01.2021

Yarın Whatsapp "Türkiye'ye hizmet vermeyi durduruyoruz" dese, Rekabet kurulu yine devreye girip çalışmasını sağlayabilecek mi? Rekabet kurulu neye dayanarak dava açıyor, Whatsapp senin kararını takacak mı? Bir de o kadar çok bilgi kirliliği var ki, kimse konuya tam olarak hakim değil. Kendimce anladığım ise; Önceki sözleşmede olan bilgi toplama ve paylaşma durumunu Instagram ve Facebook ile ortak havuzda toplayarak yapacağız diyorlar. Dış firmalara veri satışı zaten vardı, bu sözleşmeyle gelen birşey değil, zaten parayı böyle kazanıyorlar. Daha detaylı veya doğrusunu bilen yazarsa sevinirim.

11.01.2021

Yarın türkiyeye hizmet vermeyi durduruyoruz diye bir açıklama hayatta yapmazlar çünkü öncelikleri dönen sermayedir ve sadece türklere bunu yapıyorlar bu tehlikeli bir şey bence ama bundan kaçışın yok eğer akıllı telefon kullanıyorsan mahremiyetinde yok demektir bütün insanların bunu kabullenmesi gerekiyor herkes telegrama gidiyor telegram kimin rusların rusya dünyanın global bir devleti abd ve çin de öyle asıl soru şu sen kendini mark zuckerberg e mi satacaksın yoksa ruslara mı bilmiyorum dediğin gibi çok fazla bilgi kirliliği var.

11.01.2021

evet rekabet kurumunu takarlar. tıpkı temsilcilik açılmazsa verilen cezaları kabul etmek zorunda oldukları gibi, yada AB'de bunu yapamamalarinin sebebi orada baştan bunu önleyen bir yasa olduğundan dolayı gibi.

Pasif Kullanıcı
11.01.2021

Başka bir içerikte daha yazmıştım ama tekrar yazıyorum, siz her fotoğraf ve videoyu nü üzerinden düşünüyorsunuz ama öyle olmayacak, bi adam vardı hatta olay TRdeydi hangi sirket hatırlamıyorum ama adamın fotoğrafını sigara paketinin üzerine koymuşlardı adam işten kovulmuştu ve yanılmıyorsam kız vermemişlerdi hasta diye, mahallelinin tavrı değişmişti bu hastalıklı diye heryerde karşısına çıkmıştı adamın hayatı s.kildi yani dava mava hak getire(malum adalet sistemini biliyorsunuz) şimdi sizin de bu tarz fotoğraflarınızı videolarınızı ses kayıtlarınızı çarşaf gibi yayınlasınlar da görün ebenizi. Işe alımlarda bile artık twitr,fbook iceriklerinize bakıp malum partiye yönelik bir twit atıp atmadıgınızı kontrol edip alındığınız bir ülkedesiniz gerisini siz düşünün,ileride sizi çok sıkıntıya sokabilecek bir reklamın/videonun/haber sitesinin içerisinde veya herhangi bişeyin ambalajında bulabilirsiniz kendinizi,bu durumda dava açma hakkınız bile olmayacak çünkü onay vermiştiniz

TÜM YORUMLARI OKU (14)