Türkiye'de her fırsatta beyin göçünün artması ve hızlanması konuşuluyor. Son yıllarda özellikle nitelikli eğitim alanların ülkeden gitmesi ve gitmek istiyor olması tartışılmaya devam ediyor. 'Türkiye bir doktor kaybetti, Almanya bir doktor kazandı', 'Türkiye bir mühendis kaybetti, ABD bir kurye kazandı' gibi söylemlerle, lise tercihleri döneminde fiyatları gündem olan özel liselerin öğrencilerinin üniversite tercihlerindeki değişim durumun vahametini gösteriyor.
Kocaman bir nesle yazık ettiler. Üniversite kazanmaları ayrı bir dert iş bulmaları ayrı bir dert. Gençler pis bir sistemin çarkında eziliyor. Ülkeyi yağmaladıkları yetmedi gençlerin umudunu, kadınların hayatlarını, insanların özgürlüklerini çaldılar.Eğitimle hak ettikleri yere gelemeyeceğini liyakatin donanımın bir işe yaramadığını kanıksamış geleceğe inancı elinden alınmış insanlarımızı kaybediyoruz artık. Dünyanın en zor hissi kendini ait hissetmediğin bir yerde bulunma zorunluluğudur demişti Dostoyevski. Hangi meslekten olduğumuz veya maddi durumumuzun iyi olup olmaması fark eder mi ki mutlu olmadıktan sonra. Gençler gitmek istiyor çünkü gelecek göremiyorlar değer göremiyorlar bu ülkeye ait olduklarını güvende olduklarını hissetmiyorlar. Türkiye’deki 18-25 yaş arasındaki kişilerin % 73’ü yurtdışında yaşamak istediği, en çok beyin göçü veren 177 ülke arasında Türkiye'nin 132.sırada olduğu bir rapor yayınlanmıştı. Ne kadar acı.
Baştan aşağı siyasi ve yandaş doyurmak üzerine kurulmuş rezil cahil düzeni kim kurdu kim destek verdiyse 34 yaşlık emeğimi haram ediyorum mis gibi ülkeydik aslında hala mis gibi de ülkeyiz ama ülkeye çökenleri doyuramıyoruz bir çocuklu ailemle bu yaşımda ilk fırsatta burayı terk edeceğim mücadele etmekten yoruldum artık psikolojimi koruyamıyorum.
Beyin göçüne bak . Gidecek garson pompacı bulaşıkçı kurye olacak . Ama adı beyin göçü😂