Türkiye'deki Suriyelilere Çalışma İzni

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyelilere çalışma iznini düzenleyen yönetmeliğin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını açıkladı.

onedio.com

Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı çalışmanın Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, Suriyeli sığınmacıların çalışma izniyle ilgili düzenlemenin de önümüzdeki günlerde yönetmelik olarak yayınlanacağını kaydetti.

Yüzde 10 sınırı getirilecek

Hükümet Sözcüsü, Suriyelilere verilen çalışma izninin, Türk vatandaşlarının istihdamlarını kısıtlamayacağını da belirtti.

Düzenlemede Türk vatandaşlarını etkilememesi için bazı sınırlamaların olduğunu kaydeden Kurtulmuş, 'Geçici kimlik düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma için başvuru yapabilecekler. İkamet ettikleri illerde çalışabilecekler. Çalıştıkları işyerindeki çalışanların yüzde 10'nunu geçemeyecekler. Geçici tarım işçisi çalışacak olanlar için valiliklerin izni alınacak. Valilik bu kotaları esnetebilecekler.' ifadelerini kullandı.

HDP'li belediyeler

Kurtulmuş en son İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın dile getirdiği HDP'li belediyelere yönelik eleştiriler konusunda ise şunları söyledi:

'HDP başta olmak üzere bütün siyasi partiler her kes demokrasinin imkanlarından istifade ediyor. Bu belediyeler hendek kazanlara yardım etsinler diye oy almadı. Bu belediye başkanlarını göreve getiren bölge halkı, kendilerine hizmet getirsinler diye oy verdi.

Diyarbakır'da 6 Belediyenin İş Makinelerine El Konuldu

Bu çukur siyasetine destek veren belediyeler, kendi seçmeninin istediklerini yerine getirmiyorlar. Öncelikli olarak sorumlulukları kendi seçmenleridir. Yasal mevzuat çok açıktır. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır.'

Ajanslar

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
11.01.2016

rahatsız oluyorlarsa biz çıkalım komple ülkeden?

11.01.2016

ab den kaptilar 3 milyari , calisma izni ver 3 yilada vatandas yap. + 4 milyon oyuda yaz. yemede yaninda yat tayyip.2023 te yuzde 90 alirlar.

11.01.2016

yetmez vatandaşlık verin onlara. beni de bir türk olarak orta asyaya postalayın

TÜM YORUMLARI OKU (31)