Türkiye'de Yaşıyormuş Gibi Gösterilerek 700 Bin Kişi 'Sahte Emekli' Edilmişti: O Gurbetçiler Konuştu!

SGK'nın mercek altına aldığı ve emekli maaşlarını geri almak için çalışma başlattığı gurbetçiler konuştu.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da çalışan Türkleri, “Sizi 3 bin 600 günden, daha az prim ödeyip daha yüksek maaş alarak emekli edeceğiz” diyerek kurulan sahte emeklilik şirketlerinin, yaklaşık 700 bin kişiden 1500 ila 3000 euro arasında para topladığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre, aracı şirketler tarafından, Avrupa’da çalışan Türk vatandaşlarına Türkiye'de kurulan paravan şirketlerde çalışıyormuş gibi gösterilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) numaraları alındı. Binlerce kişi, SGK'dan 4a sigortalısı olarak, emekli edildi. Aracı şirketleri mercek altına alan Sosyal Güvenlik Kurumu bu yolla emekli olan binlerce kişinin emekliliğini iptal etti.

Kurum, emekli olan 700 bin kişiden birçoğuna, “Sahte bilgi ve belgelerle aylık bağlattığınız için emekli aylığınız iptal edildi. Size ödediğimiz paraları faiziyle geri ödeyeceksiniz” yazısı gönderdi.

700 Bin Kişilik 'Sahte Emeklilik' Vurgunu: SGK Maaş ve İkramiyeleri Geri İstiyor

25 milyar dolar zarara uğrayan SGK, 10 yıl geriye dönük tüm maaşlar ve emeklilik ikramiyelerini de geri istiyor.

Emekliliği iptal edilen gurbetçilerden, ayrıca yasal faiz talep ediliyor ve haklarında dava da açılacak.

Kaynak: Independent& Sputnik

O gurbetçiler, Almanya'da yaşayan gazeteci Oktan Erdikmen'in YoTube kanalına konuk olarak yaşadıklarını anlattılar:

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR

Zerre acımadım, zeree...!! Lafa bak: "“Sizi 3 bin 600 günden, daha az prim ödeyip daha yüksek maaş alarak emekli edeceğiz”. Geri kalan herkes maldı dimi? Bu demektir ki, başka insanların hakkı yenirken size haksız avantaj sağlayacağız. Kimse ağlamasın, bunu bile bile kendi çıkarı için katılmışlar. Ben olsam dolandıranlara ayrıca plaket verirdim.. O kadar iyi olmuş ki size...! Keşke Her konuda Adalet olsa ülkemizde.

11.02.2020

Almanyada yasayan bir gurbetci olarak söylüyorum. Abartisiz Almanyadaki gurbetcilerin yüzde doksani böyle kurnaz, acgözlüdür. Doymak bilmezler, sözde milliyetcilerdir dindarlardir ama bu sadece sözde. Alman ve Türk devletlerinden nasil kurus koparacaklarinin derdindedirler. Bedava yemek icin derneklerde siraya girerler. Sokaklarda saga sola atilan siseleri 25 cent (kurus) depozito almak icin toplarlar. Neyse bu kadar yeter. Gördüklerimi yazsam roman olur..

11.02.2020

Üzüldüm mü hayır.Kurnazlıktan başka bir şey değil bu,kul hakkı denen bir şey var!

TÜM YORUMLARI OKU (23)