Türkiye'de Yaşayan Her Kadının Kendini Korumak için Maalesef Bilmesi Gereken 8 Öz Savunma Hareketi

Umarız ki hiçbirini kullanmak zorunda kalmayız!

Başta Türkiye olmak üzere dünya genelinde her geçen gün kadına şiddet vakaları artıyor.

Bu noktada kadınların kendilerini koruması ve savunması büyük önem taşımaya başladı.

Dövüş sanatlarında tecrübeli Victor Lyalko, saldırıya uğrayan kadınlara yardım etmek için bilmeleri gereken öz savunma hareketlerini içeren bir kitap yazdı.

Bu kitap sayesinde saldırı anında karşınızdaki kişiyi alt etmek için bilmeniz gereken temel teknikleri anlatan Lyalko pek çok kişinin hayatını kurtardı. Hepimizin bilmesi gereken hareketlere bir bakalım!

Umarız ki hiçbirimiz bu hareketleri kullanmak zorunda kalmayız.

Öncelikle vücuttaki en savunmasız yerleri öğrenmek ve buna göre hareket etmek gerekir.

Olası bir saldırı anında karşınızdaki kişinin en savunmasız yerleri burun, göz, kulak, boğaz, göğüs boşluğu, parmaklar, kasık ve dizlerdir.

Olası bir saldırı anında kişinin bu bölgelerine karşı hamle yaparsanız onu etkisiz hale getirebilirsiniz.

1. Parmaklar ve boğaz bölgesi

Karşınızdaki kişinin bir elini kaparak işaret parmağı ile orta parmağını bir elinizle, yüzük parmağı ile serçe parmağı diğer elinizle tutup ortadan ikiye ayırıyormuş gibi zıt yönlere doğru itebilirsiniz. Bu hem karşıdaki kişinin canını yakacak hem de onu sersemletecektir.

Bir diğer nokta ise boğazdır. İşaret ve yüzük parmağınız ile karşınızdaki kişinin köprücük kemiklerinin ortasına doğru bastırın. Boğaz en savunmasız bölgelerden biridir, bu hareket ile nefes almasını zorlaştırarak geri kaçmasını sağlayabilirsiniz.

2. Kendinizi elleriniz ile koruyun: Başparmak kuralı

Genellikle saldırganlar aksi bir hareket yapmaması için kişilerin ellerini tutmaktadır. Böyle bir durumda kolunuzu/bileğinizi saldırganın başparmağına doğru çevirin ve güçlü bir şekilde elinizi çekin. Bu sizin kurtulmanızı sağlayacaktır.

3. En belirgin alan: Kasık bölgesi

Yukarda da bahsettiğimiz gibi kişi size önden saldırıyor ya da boğazınızı sıkıyorsa ellerinizi pelvisinizin önünde birleştirin ve biraz belinizi geriye doğru atarak hızlıca saldırganın kaşığına vurun. Bu hamle onun direkt olarak ellerini boğazınızdan çekmesini sağlayacaktır.

4. Ellerinizi ve dizinizi kullanarak önden saldırın.

Sol elinizi saldırganın sağ koluna doğru dümdüz şekilde uzatıp sağ kolunu hareket ettirmesini engellerken sağ eliniz ile çenesine doğru bastırın. Böylece suratını geriye itebilirsiniz. Saldırganın bu durumdan kurtulmaya çalışırken saldırganın kasığına dizinizle vurun.

5. Ön taraftan saldırıya uğrar ve hareket edemez konuma gelirseniz: Baş ve kasık bölgesi

Eğer saldırgan size ön tarafınızdan saldırır ve hareket etmenizi engelleyecek şekilde kollarını tutarsa ellerinizi yumruk yaparak pelvisinizin önüne koyun. Daha sonra kafanız ile saldırganın burnuna vurun. Bu kafa hareketi onu afallatacaktır.

Daha sonra çok beklemeden diziniz ile karşınızdaki kişinin kasıklarına vurun. Bu ani hareketler büyük ağrıya sebep olacak ve kişinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.

6. Eğer bir köşeye itildiyseniz: Savunmasız alanlara yönelin.

Saldırgan sizi bir köşeye ya da duvara sıkıştırdıysa vücuttaki en savunmasız yerleri hatırlayın ve ona göre hamle yapın. Örneğin ellerinizi saldırganın koltuk altına doğru hızlıca götürerek onu şaşırtabilirsiniz. Ya da elinizi düzelterek yumruk atabilirsiniz.

En etkili yöntem ise saldırgana kafa ile vurmanızdır.

7. Yandan bir saldırıya uğrarsanız: Dirseğiniz ile hamle yapın.

Yan taraftan gelen bir saldırıya karşı yapabileceğiniz en iyi hamle dirseğinizle yaptığınız hamledir. Saldırı anında dirseğinizi önce saldırganın yüzüne ardından vakit kaybetmeden göğsüne ve karnına vurun. Bu hareket saldırganın geri çekilmesine ve sarsılmasına yol açacaktır.

8. Arkadan saldırıya uğrarsanız: İlk hamleniz kafanızla vurmak olsun.

Pek çok saldırgan kişiyi etkisiz hale getirmek için arkadan saldırır ve kollarınızı tutar. Böyle bir durumda önce kafanızla saldırganın yüzüne doğru ters bir şekilde kafa atın. Ardından öne eğilerek saldırganın ayağını yakalayıp çekin. Bu onu düşürecek ve sizin kurtulmanıza olanak sağlayacaktır.

Umarız ki hiçbir zaman bu hareketleri kullanmak zorunda kalmazsınız ama yine de bilmekte fayda var.

Her biri hızlı ve güçlü bir şekilde yapıldığında büyük etki yaratacak hareketler olduğu için kendinizi rahatlıkla savunabilirsiniz.

Bu içerikler de hoşunuza gidebilir;

Sevgilisi Tarafından Aylarca Darp Edilen Genç Kadın: 'Gördüğüm İşkence Sadistlik Boyutundaydı'
Kadın Vücudunun Bambaşka Bir Yapıya Sahip Olduğunu Gösteren 25 Özellik
Toplum ve Ailesi Tarafından Dışlanan 'Çirkin' Bir Kadının Size İlham Olabileceğini Düşündüğüm Dönüşüm Hikayesi

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
24.01.2021

uzun zamandır gördüğüm en faydalı içerik olmuş kutlarım

24.01.2021

başlıkta "türkiye'de yaşayan her kadının" yazması çok acı... :'(

Pasif Kullanıcı
24.01.2021

biber gazı bulundurun daha kolay

TÜM YORUMLARI OKU (4)