Türkiye'de Vegan Olanların Yaşadığı 7 Durum

Siz de kesin bunları yaşıyorsunuzdur.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR

Bir bitkiyi yada sebzeyi kopardığında senin anladığım türde tepki verip acısını dile getiremiyor diye mi oluyor bütün bunlar? Ben et yerken caniyim sen değilsin öyle mi? Hadi ordan ya! Kesilmiş çimenlerin bile o hoşuna giden kokusu bir acı tepkisidir. Her bitkide ve sebzede vardır bu. Bir çimen bile kesildiğinde yada bir hayvan tarafından kopartıldığında green leaf volatiles denilen organik bir kimyasal salgılar. Bu kimyasal onlar için antibiyotik gibidir ve hasarın etkilerini azaltır ve yara almamış bölgeleri uyarır. Anlatabildim mi vegan kardeşim? Et yiyenlere söz söylerken tekrar düşün.

Asıl mesele acı değil ki. Kaldı ki bilimin bu konuda kesin bir cevabı yok henüz. Bitkilerin uyaranlara karşı öznel tepkileri var mı? Var. Bağırıp çağırmıyor yada kanamıyor olabilirler ama kendi öznelinde reaksiyon gösteriyorlar. Hayvanların sinir sistemini etkileyen bütün kimyasallara bitkilerin tepkisi de aynı. Dolayısıyla bilim bir bitkinin acı çekip çekmediğini kesin bir dille açıklayamadı henüz. Sonuçta bir bitkinin koparılması yada kesilmesi ile de o canlının yaşamına son veriliyor çoğunlukla. Yaşam hakkı acıdan çok daha önemli.

Ya şurada benim kadar et yiyen insan gerçekten azdır ama gelip hala bir şeyleri karıştırma derdindesiniz.Sanki şu hayatta yaptığınız her şey çok mantıklı insanların yemek tercihlerine dava dosyası gibi yaklaşıyorsunuz.Ya size ne?Benim de vegan arkadaşım var o benim eti ne kadar sevdiğimi bilir bana karışmaz ben de onun sevmediğini bilirim neden yemiyorsun diye sormam aksine nezaketen karşısında et yememden rahatsız oluyorsa yemeyebileceğimi de söylerim.Biraz saygı öğrenin.

16.10.2017

Bir hafta aç kal bakalım, ineği bütün yersin 🤣😂

17.10.2017

müthiş tespit ...

TÜM YORUMLARI OKU (46)