Türkiye'de Risk Var mı? İsrail'in Patlattığı Çağrı Cihazlarının Ardından Bakandan Açıklama!

İsrail, yüzlerce çağrı cihazını hackleyerek patlattı. Eş zamanlı düzenlenen saldırıda 8 ölü, 2.800 yaralı olduğu aktarıldı. Herkesin aklında 'Türkiye'de risk var mı?' sorusu belirirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan çağrı cihazı açıklaması geldi.

Hizbullah askerlerinin çağrı cihazları, İsrail tarafından eş zamanlı olarak patlatıldı.

İran'ın Lübnan Büyükelçisi'nin de yaralandığı aktarılırken toplamda 8 ölü ve 2.800 yaralı olduğu aktarıldı.

Hizbullah yetkilisi, çağrı cihazlarının patlatılmasının İsrail ile yaklaşık bir yıldır süren savaşta “en büyük güvenlik ihlali” olarak nitelendirdi.

Çağrı cihazlarında bulunan lityum pillerin patlatıldığı aktarılırken ellerinde çağrı cihazı olan vatandaşlara, derhal bu cihazlardan kurtulmaları çağrısı yapıldı.

Peki Türkiye'de çağrı cihazı var mı? Türkiye de risk altında mı?

Çağrı cihazlarının patlamasına ilişkin Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi. Uraloğlu, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

Bunlar Türkiye'de yaygın değil. Yani neredeyse hiç kullanılmıyor noktasında. Cep telefonlarının çıkmadan önce ya da yeterince yaygınlaşmadan önce vardı hatırlarsak. Ben hiç rastlamadım işin açıkçası. Kullanılmadığını genel anlamda söyleyebilirim. Dolayısıyla bu çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim.

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
18.09.2024

“Neredeyse hiç kullanılmıyor noktasında” demek farklı, “herkesin içi rahat olsun, asla kullanılmıyor,” demek farklı sayın bakan.

Sence elinde bilinçli ve çalışılmış bir veri var mı? İşte çıkıp bir açıklama yapmış olmak için konuşuyor.

19.09.2024

Vatandaslarin Kimlik bilgilerini soytarilara kaptiran Hükümet Milletini nasil koruyacak .Aldiklari Rus mali Teneke S400 ler ne ise yarar kimse bilmiyor.Habire oraya buraya gösteris icin gezdiriyorlar ama inanin ne icin aldiklarinida kendileri de bilmiyorlar..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ