Türkiye'de Pahalılıktan Bir Kadının İşe 'Beslenme Çantası' Götürmek Zorunda Kaldığını Anlatması Tepki Topladı

Ülkemizde en çok market alışverişi ve yemek sektörü cep yakıyor, desek yalan olmaz. Dünyada gıda fiyatları endeksi 12 aydır düzenli olarak düşerken Türkiye'de Eylül 2020'den bu yana sürekli artıyor, diyen DW Türkçe durumun vahametini ortaya koymak için ülkemizde çalışan 35 yaşındaki bir kadın ile görüştü. Röportajı resmi Twitter hesabından paylaşan platformun bu paylaşımına yurt dışında yaşamış Türklerden tepki yağdı.

İyi beslenmenin neredeyse lüks haline gelmesine birçoğumuz tepkili ancak işin aşırı tüketim boyutundan hiç bakmamış olabilirsiniz.

DW Türkçe'nin yayınladığı habere göre Dünyada gıda fiyatları endeksi 12 aydır düzenli olarak düşerken Türkiye'de Eylül 2020'den bu yana sürekli artıyor.

35 yaşında Türkiye'de muhasebecilik yapan bir kadın ile röportaj yapan yayın platformu, mevcut ekonomik koşullarda hayatını nasıl idame ettirdiğini sordu.

"Dengeli ve sağlıklı beslenemiyoruz. Ertesi gün çalışabilmek için karnımızı doyuruyoruz" diye konuşan çalışanın röportajı DW Türkçe'nin resmi Twitter hesabında paylaşıldı.

"35 yaşında bir kadın olarak ilkokul çocuğu gibi her sabah bir beslenme çantası hazırlayıp gitmek durumunda kalıyorum" diyen konuğun sözleri sosyal medyada kısa zamanda gündem oldu.

İşte o video:

Twitter paylaşımını da göz atmanız için şuraya bırakalım:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ancak ilk anda aklınıza geldiği gibi kadının bu sözlerini duyanlar ona destek vermedi. Aksine "aşırı tüketim" yaptıkları nedeniyle Türk çalışanlara tepki gösterdiler.

"Öğle arasında, molada Türkiye’deki kadar tüketime endeksli bir millet görmedim ben. Yani pahalılıktan şikayet edelim tabi ki, her şey aşırı pahalı ama delicesine tüketemez hale geldik diye de etmeyelim bi zahmet."

twitter.com

"Holllanda'da insanlar 60 yaşında olsa bile öğle yemeğini evinden getirir. Ben bile dışarıdan çöp yiyeceğime evinden yemek getirmeyi tercih ediyorum. Ülkemiz Avrupa'nın bir numaralı obez ülkesi olmuş bile..."

twitter.com

"Nedense orta sınıfın refah ve zenginlik anlayışı “ev yemeği yememek” üzerine kurulu."

twitter.com

"Bizim ülkemizde neden evden yemek getirmek fakirlik göstergesi?"

twitter.com

"Su kenarında kocaman villada oturan 62 yaşındaki özisveçli erkek CEO’su da böyle yapıyor."

twitter.com

"Japonlar “bento” dedikleri beslenme çantalarıyla birbirine hava atıyor, hangisinin yemeği daha güzel diye konuşuyor, bizimkiler ıy kokar diyo"

twitter.com

"Bak işte Türkiye bu yüzden gelişmiyor, dışardan yeme alışkanlıkları var."

twitter.com

"Öğlen yemeğimi evde bir gün önceden yapıp götürüyorum. Çok nadir dışarıdan yiyorum çünkü gereksiz bir harcama. Türkiye'dekiler neden bundan mağduriyet devşiriyor?"

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Marketlerdeki Zamlara İsyan Eden Eski Milletvekiline Gelen Yorumlarda Vergiler Etkili Oldu
Almanya'dan Kıskandıran Market Fiyatları Geldi!
Marketlerle Savaş Kızışıyor! Sabah'ın 'Ekonomi' Yazarı Narh Sistemini Yeniden Gündeme Getirdi
Türkiye'den Giden Bir Uzmanın Gözünden İngiltere'de Market ve Özel Okul Ücretleri

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
14.07.2023

Çünkü Avrupa’da aldığın maaş ile market alışverişini rahatça yapıp,envai çeşit ürüne ucuzca ulaşabiliyorsun.Dolayısıyla seni sarsmıyor.İki öğün evinde yiyeceği yemeği işe de götürünce teke iniyor..mesnetsiz güzellemelerinize mi yoksa zamlardan dolayı tc deki duruma bu kadar uzak oluşunuza mı yanayım

14.07.2023

Ayrıca,yok su kenarı villası olan İsveçli danışanı olan statükocu tip!özisveçlini adamın evinde aşçısı, muhtemelen bir kaç buzdolabı ve gurme market vip tüketimi vardır..Nasılda sallıyorsunuz ya,evinin rızkını niye işe taşısın bu şartlarda olmayan insanlar..

14.07.2023

kıyaslara bak yaaaa...Kendi tercihi ile temiz beslenme için evden yemek getirmek, dışardan söyleyemediği için mecbur kalmak ile aynı değil. İnsanların it gibi çalıştığı günümüzde yemek sipariş etmeye gücü yetmiyor, ekonomisi sarsılıyorsa kılıf uydurmayı bırakın. Elitizm falan değil bu ben belki akşam eve gidince sadece dinlenmek istiyorum. Ertesi gün işte ne yiyip içicem derdiyle ekstradan yemek hazırlamak için zaman harcamak istemiyorum. Buna bile hakkım yok mu cidden.

TÜM YORUMLARI OKU (13)