Türkiye'de Nesli Tükenmekte Olan Saz Kedisi Şans Eseri Görüntülendi

Türkiye’de nesli tükenmekte olan saz kedisi (Felis chaus), kuş gözlemcisi ve yaban hayatı uzmanı Emin Yoğurtcuoğlu tarafından şans eseri görüntülendi. Nesli tehlike altında olduğu için yer bilgisi paylaşmayan Yoğurtçuoğlu, karşılaşma anını hayatının en muhteşem akşamlarından biri olarak niteledi. 

Kendisinden uzaklaşan yabani kediyi 'Pisi pisi' diyerek çağıran Yoğurtçuoğlu, 'Tabii yabani saz kedisi ‘pisi pisi’ ne demek bilmiyor. Bir etkisi olmadı. İnsan 22 sene sonra böyle bir anda karşılaşınca o an bitmesin istiyor. ' dedi.

Saz kedisini görüntüleyen Yoğurtçuoğlu, Türkiye'de en çok kuş türünün gözlem kaydı rekorunu elinde tutan bir yaban hayatı uzmanı.

Türkiye’deki 485 kayıtlı kuş türünden 433 tanesini gözlemleyen Yoğurtçuoğlu, 431 tanesini de fotoğrafla kayıt altına aldı.

Göç mevsimindeki kuşları gözlemlemek amacıyla gittiği bölgede ise saz kedisi ile karşılaşan Yoğurtçuoğlu, o görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Avcıların hedefi olmasın diye lokasyonu paylaşmıyorum"

Hayvanlarla ilgili Anadolu Ajansı'na da konuşan Yoğurtcuoğlu, türün tehlike altında olması nedeniyle yer bilgisi paylaşmayacağını tekrar ederek şunları söyledi:

'Ancak bu alan bugüne kadar kayıtların olduğu yerlerden tamamen bağımsız yeni bir alan. Zaten korunaklı bir yer olduğunu düşündüğüm için türü riske atmamak adına lokasyonu şehir bazında bile paylaşmamayı uygun görüyorum. Maalesef bu endişem, yeri belli edilen hayvanların avcılar tarafından kaçak bir şekilde öldürülmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca fotoğrafını çekmek isteyenler de rahatsız edecektir. Buna engel olmak istiyorum.'

Amacı 2 türü daha görüntülemek

Türkiye'deki 5 kedi türünden yaban kedisi, vaşak ve saz kedisini görüntüleyen Yoğurtçuoğlu, bundan sonra ise karakulak ve Anadolu parsını görüntülemek istediğini söyledi.

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
YORUMLAR
25.06.2020

görüntüleme aq görüntüleme. ya da illa yapacaksan da kendin için yap paylaşma. manyak çok arar bulur sonra ölmüş halini fotoğraflarlar. altına da yazarlar, "çok nadir görülüyomuş gördük avladık hamdolsun". gizli saklı kalan ne kadar güzel şey varsa ortaya çıktıktan sonra hep mahvoldu.

26.06.2020

Medya satan ve takipçi kasan influencerların ve haber sitelerinin üç motivasyonu para, takipçi ve etkileşim sayısı. Sanıyor musun ki bu hayvancağızın ya da diğer bütün orman ve göllerin vb zarar görme ihtimalini kafalarına takıyorlar ya da takmak istiyorlar? Bu haberi satıp para kazandı bunu çeken kişi. Tek önemli olan da bu onun için.

26.06.2020

Abi ne hale geldik, burada ne güzel bir olay meydana gelmiş, kediyi bulan arkadaş konum paylaşmıyorum demiş malum durumlardan dolayı. Buna sevinip, belki de saz kedisini sayesinde öğrendik hepimiz ama herkes niye paylaştın hayvanı öldürürler demiş. Bu ayıp bize yeter.

26.06.2020

Tam diyecektim keşke görüntülemeseydi. Amma adam konum bilgisi vermeyeceğim dedi ve sevindirdi:)

TÜM YORUMLARI OKU (15)