Ekonomik krizler makro ekonomik yapının bozulmasıyla ortaya çıkan buhran dönemleridir. Bir tanıma göre, varlık fiyatları kredi ve likidite sıkışıklığı yaratarak finansman maliyetlerinin yükselmesine, talebin ve üretimin daralmasına neden olur. Darboğaza giren reel sektörde yaşanan küçülme ve iflaslar işsizliğin artması ve gelir düzeyinin gerilemesiyle sonuçlanır. Yabancı yatırımcıların ülkeden çıkması, cari açık ve kamu / özel sektör borçlarının finansmanında sıkıntı yaratarak döviz kurlarının ani ve hızlı yükselmesine ve ithalata bağımlı reel sektörde üretimin ve satışların gerilemesine ve toplu iflaslara neden olur.
Dünya'da Alaattin Aktaş 5 ay önce 'Biz de farkına varsak artık, bir krizin uzağında değiliz; hatta kıyısında bile sayılmayız, o krizin neredeyse tam göbeğindeyiz...' diyor.
Bakıldığında enflasyon yüzde 54, döviz kurları 6-7 ay öncesinden çok farklı yerlerde, maliyetlerdeki artışlar sürerken, ev, araba fiyatları aldı başını gitti. Temel gıda harici bir alım yapmak lüks sayılırken, sizce kriz var mı yok mu?
Devlet halktan çalıyor krizin asıl sebebi Dini siyasete alet edip insanları kandırmaya çalışıyor en basiti benim kuzenlerim Amerikada Belçika'da yaşayan Almanyada olan kuzenlerim var bana diyorlar ki ne ırkçılığı ne kötü durumu sözde tüm dünya devletleri krizde çevremde herkes bunu diyor bana o zaman soruyorum biri Mercedes AMG 63c ( 6.3 L motorlu ) biri Mustang ( 6.9 motorlu ) biri de BMW M5 le gelmiştiler ve bunlar Zengin değiller hee bunu da diyim kendi maaşları ve ek mesai ek iş yaparak alıyorlar ben bir kriz göremedim Avrupa'da gören varsa söylesin bana lütfen
Kriz olmaması için bu milletin bu topraklardan yok olması gerek diğer türlü her zaman ekonomik kriz olacak
Ne krizi? Kriz olsa duramazsınız.