Türkiye'de İşsizlik Sorunu Nasıl Çözülür?

'Sizce nasıl çözülür?' ikinci bölümüyle yayında! Bugün sokağa mikrofonlarımızı işsizlik sorunu için uzattık.

'Sizce işsizlik nasıl çözülür?'

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Cübbeli Ahmet Hoca Peygamberin Mahmut Efendi ile Konuştuğunu İddia Etti
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR

İşsizlik sorununu önce öğretmenlerden çözmekle başlanmalı fazlasıyla boşta öğretmen var çevremdekilerden de şahidim buna. 60-65'e dayanmış okula hiçbir faydası olmayan hebele hübele hocalar çok var malesef. Öğretmenlik maaşı emekliden daha yüksek diye kene gibi yapışıyorlar, bırakmıyorlar. Bunun bir sınırı olmalı ve emekli maaşı daha yeterli olmalı. Böylelikle gençlerin önü açılmalı. Benim okuduğum okulda tam anlamıyla hoşgörüyle eğitim verebilen öğretmen sayısı bir elin parmak sayısını geçmezdi. Her yerde imam hatip lisesi kurana kadar biraz daha sanayiye yönelik işler yapılsa daha güzel olur -özellikle Doğu bölgesinde- gençlerin pek bir seçeneği kalmıyor çünkü. Okumak için Batı tarafını seçiyorlar, çalışmak için buraya göç ediyorlar. Halbuki o bölgeyede biraz gelişme lazım. Bunun dışında -yine gözlemlediğim kadar söylüyorum- bazıları cidden ama cidden iş beğenmiyor. Tecrübe edinirim diye bile düşünmüyor -istediği bir kriter bile olmasa- o işe girmiyor. Bence bu biraz insanlarında sorunu ama en büyük sorun bu sistemi böyle oturtanda.

15.09.2017

Türkiyenin Sadece işsizlikdeki sorunu değil, genel olarak sorunu LİYAKAT kavramıdır. düzelmedikçe bırakın işsizliği bir b*k düzelmez!

Pasif Kullanıcı
16.09.2017

Söylenenlerin çoğu doğru tespitler ama çözüm değil hiç biri. 2 Şekilde işsizlik çözülür sadece. 1.si , emekli maaşlarının artması lazım. Artmalı ki , insanlar emekli olmayı dört gözle beklesin. Ülkede emekliliği geldiği halde hala daha çalışanların sayısı çok fazla. Kontenjan açılmıyor o yüzden. 2.si de , ÜRETİM. Üretmemiz lazım. Özellikle tarım konusunda. Teşvik gerekiyor ve üreticilerin hakkının verilmesi lazım. İnsanlar yaptığı emeğin karşılığını alamazsa , tarım yapanlar zamanla bırakıyor ve büyük şehirlere göç ediyor. Bu ikisi olursa , işsizlik oranı %1-2 olur.

TÜM YORUMLARI OKU (10)