'Süperfetasyon' olarak bilinen bu tıbbi olayda iki hafta ve bir ay arasındaki gebeliklerde yeniden hamile kalmak mümkün olabiliyor. İnsanlarda oldukça nadir görülen bu olay, kayıtlara göre son 100 yıldır sadece 12 kez gerçekleşti. Peki bu durumunun altında genetik bir bozukluğun yattığını söylemek mümkün mü?
Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, süperfetasyonla ilgili genetik bir değerlendirme yapmak için yeterli veri olmadığını ve dolayısıyla yorumunu yapmanın doğru olmadığını söyledi. Prof. Dr. Korkut Ulucan, süperfetasyonun hormonal bir durumdan kaynaklanabileceğini de ekledi.
Bebeğin anne rahmine düşmesi ve döllenmenin gerçekleşmesiyle normalde yumurtlamanın kesilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Korkut Ulucan, süperfetasyon durumunda yumurtlamanın devam etmiş olabileceğini, dolayısıyla bir bebeğe hamile kalmışken ikinci bir bebeğe de hamile kalma durumunun gerçekleşme ihtimalinin var olduğunun altını çizdi.
Çocuk babasıyla daha anne karnında tanışmış
Bu zaten doktorların, hamileleri uyardığı bir konu. gebeyken ilişkide korunmak gerekiyor.
Türkiye'de ilk değil ikinci. İlk olay 2004'te olmuştu. https://onedio.com/haber/ayni-anda-hem-sevgilisinden-hem-de-kocasindan-hamile-kalan-kadinin-muge-anli-ya-konu-olacak-garip-hikayesi-975514