Türkiye'de Gezgin Kadınlar Var! Dünyayı Gezerek Muhteşem Bir Aileye Dönüşen İlk Gezgin Kadın Platformu

Türkiye'de bir Gezgin Kadınlar Platformu olduğunu biliyor muydunuz? Büyük küçük demeden her yaştan, her statüden kadın bu grupta birleşerek dünyayı geziyorlar, birçok aktivite yapıyor ve en önemlisi güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kuruyorlar. Kurucusu Cemre Nur Meleke: 'Biz kadın kadının kurdudur sözünün aksine kız kardeşlik müessesini benimseyerek bir aile olduk.' diyor. Peki tam olarak nedir bu Gezgin Kadınlar, gelin hep birlikte bakalım...

Dünyayı keşfetmek muhteşem bir deneyim. Her birimiz bir gün bulunduğumuz coğrafyadan çıkıp bambaşka yerler görmek istiyoruz.

Birçoğumuz için gezmek, yeni yerler keşfetmek en büyük hayallerimizden biri olmuş durumda. Haliyle birçok gezgine de bu noktada çok imreniyoruz.

Ama onlar da rutin hayatları içerisinde bu tutkularını gerçekleştirirken büyük zorluklarla karşılaşıyorlar.

Hem kadın hem de gezgin olmak ise oldukça cesaret isteyen bir şey.

İşte tam da bu noktada Türkiye'de gezmek isteyen tüm kadınlara hem cesaret hem de destek veren bir oluşum var. Gezgin Kadınlar...

"Türkiye'de Gezgin Kadınlar Var" sloganı ile yola çıkan bu oluşum, birçok kadına kucak açıyor.

Birbirini hiç tanımayan pek çok kadın bu platformda buluşup yepyeni dostluklar kuruyorlar ve birlikte dünyayı geziyorlar.

Sadece birlikte gezmekle de kalmıyorlar pek çok etkinlik için de yine bir araya geliyorlar.

Kapısı her kadına açık olan bu platformun oldukça güzel bir hikayesi var. Gezgin Kadınlar'ın kurucusu Cemre Nur Meleke. Kendisi de hali hazırda gezmeyi ve dünyayı keşfetmeyi seven bir kadın.

2014 yılındayken bir seyahat dergisinde editörlük yapan Cemre Nur Meleke, bir gün 'Gezgin Kadınlar'ın Özellikleri' adlı bir yazı yazıyor.

Daha sonra yazısını daha fazla insana ulaştırabilmek adına sosyal medya hesaplarında paylaşmak istiyor. Ve bu esnada fark ediyor ki Türkiye'de gezgin kadın sayısı yok denecek kadar az.

Sonra facebook'ta kapalı bir grup açıyor ve burada kadınlar yol hikayelerini, yaptıkları gezileri, hangi ülkede nelere dikkat edilmeli gibi pek çok bilgi paylaşıyorlar.

Grup zamanla büyüyor ve Cemre fark ediyor ki aslında gezen ve gezmek isteyen kadın sayısı oldukça fazla. Fakat biz çok azını tanıyoruz. Bunun yanı sıra gezmek isteyen ama bir şekilde cesaret edemeyen ya da engelle karşılaşan da birçok kadın var.

Hal böyle olunca 2015 yılında yani 1 sene sonra Cemre İstanbul'da bir buluşma düzenliyor ve bu etkinliğe 60'ın üzerinde kadın katılıyor. Burada gezmeye gönül vermiş birbirini tanımayan birçok kadın tanışıyor ve bizim böyle bir birliğe ihtiyacımız var fikri ortaya çıkıyor.

Bunun üzerine Cemre Nur Meleke bu birliğin ilk adımı olarak 'gezginkadınlar.com' web sitesini açıyor. Burada gezen kadınlar gezi yazılarını paylaşıyorlar.

gezginkadinlar.com

facebook

İnstagram

Ve ilk etapta Facebook'ta küçük kapalı bir grup olan bu oluşum, bugün İnstagram'da 70.000 takipçisi olan, pek çok kadının hikayesini paylaştığı büyük bir platforma dönüşüyor.

İnstagram'da paylaşılan her yol hikayesi ile birlikte kadınlar aslında gezmenin ne kadar normal bir şey olduğunu fark ediyorlar. Ve diyorlar ki neden biz hep birlikte gezmeyelim? Bunun üzerine 'Gezgin Kadınlar' hep birlikte gezmeye başlıyorlar.

Gezgin Kadınlar; bu süre içerisinde Dünya üzerinde 3 kıtaya ayak basıyorlar. Hindistan, Küba ve Fas'a seyahat ediyorlar.

'Dünya üzerinde 3 kıtaya ayak bastık. Hindistan’da çöle gittik, meşhur pankartımızı açtık, Dünyada ilk ve tek olan fare tapınağına girdik, Hintlilerin diwali ayinine katıldık, birlikte dua ettik, diwali kutlamalarında onlarla birlikte çok eğlendik,

Fas’ta dünyanın en büyük çölüne gittik, masmavi şehrinde gezdik,

Küba’da dans ettik, eğlendik, yerel halkın deneyimlerini paylaştık, Küba’da Atatürk’ün heykelinin de bulunduğu devrim meydanında bizim grubumuz dışında başka Türk kadınlarla karşılaştık ve birlikte TÜRKİYEDE GEZGİN KADINLAR VAR pankartımızla fotoğraf çekildik.

Bizim için çok gurur duyduğumuz bir andı.

Biz Gezgin Kadınlar olarak birlikte; gezdik, birlikte eğlendik, birlikte öğrendik, sınırlarımızı birlikte aştık, birbirimize sarıldık, paylaştık, dost olduk, harika anılar biriktirdik. Yaptığımız binlerce kilometrelik yollarda biz 'birlikte' yol aldık.'

Gezi dışında yoga, fotoğraf atölyesi, kamp, krav maga, dalış, gezi sunumları gibi pek çok etkinlikte buluşuyorlar.

2018 yılına gelindiğinde Cemre Nur Meleke bu güzel oluşum ile "Türkiye'de Gezgin Kadınlar Var" adlı Tedx konuşmasını yapıyor.

Sadece İstanbul değil Türkiye'nin pek çok şehrinden kadın, bu platformda bir araya geliyor. İstanbul'dan sonra İzmir ve Ankara'da da 'Gezgin Kadınlar' buluşması gerçekleşiyor.

Tüm bu etkinlikler geçirilen güzel vakit haricinde; birbirlerine sevgi, cesaret ve destek veriyorlar. Ve 'Gezgin Kadınlar' kız kardeşlik müessesiyle bir aileye dönüşüyor.

'Hepimiz bir anne ve bir babadan dünyaya geliyoruz. Kromozomlarımıza müdahale şansımız yok. Kimimizin ailesi kendi tabirimizle mükemmel oluyor, kimimizin ailesi dağılıyor, kimimiz için aile kavramı hayal kırıklığından ibaret oluyor. Ama şöyle güzel bir gerçek var; kendi ailenizi kendiniz yaratabilirsiniz. Ben kendi ailemi kendim yarattığım için çok şanslıyım ve bununla da gurur duyuyorum. Türkiye'de kız kardeşlik müessesinin bilincinde, bizimle 'bir' olan, seyahat ederek kendi sınırlarını aşan, çocuğunu seyahat tutkusuyla yetiştiren, çevresine sevgi ışığı saçan, temeli sevgi olup değişimi kendinden başlatarak dünyasını ve dünyamızı değiştiren binlerce kalbi güzel kadın var.

Yüz yüze hiç tanışmadığım, sadece Gezgin Kadınlar platformu aracılığıyla sosyal medyada sohbet ettiğim dünyanın bir ucundaki kadın bana, “Burada da bir evin var sana her zaman kapım açık” diyebiliyorsa eğer işte bu bir değerdir, bir güvendir.

Böyle bir şeyi ne parayla satın alabilirsiniz, ne para karşılığında verdiğiniz hizmet neticesinde satın alabilirsiniz, bu başka türlü bir şeydir, değeri de paha biçilemezdir.'

Cemre Nur Meleke'nin şöyle güzel bir anısı var. Bir gün bir kadın bana: "Sırf bu siteye yazı yazabilmek için gittim, Büyükada'yı gezdim. Yazımı yazdım çok heyecanlıyım." dedi. Ve ben o gün bir kadının gezmesine vesile oldum diye düşündüm.

"Çünkü önemli olan kadının ne kadar uzağa gittiği değil, önemli olan gitmesi. Arka mahallenize gidip farklı bir insanla tanışmış olmanız bile bir yolculuktur aslında. Aslında yolculuk kapının eşiğinden geçip kendini tanımak üzere attığın her adımdır."

Hayallerini anılara dönüştüren Cemre Nur Meleke kapımız tüm kadınlara açık diyor ve ekliyor:

Kadın yola çıktığında dünya değişir...

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR

Bence Türkiye'de güçlü kadınlar var.

20.06.2018

Çok teşekkür ederiz!

20.06.2018

Türkiye'de dünyayı keşfetmeyi seven gezgin kadınlar var ve her zaman da var olacaklardır!

20.06.2018

Her zaman! Çok teşekkürler :)

20.06.2018

Türkiye'de zengin kadınlar var.

TÜM YORUMLARI OKU (20)