Türkiye'de Denizi Ayrı Deniz Havası Ayrı Hava Olan 15 Muhteşem Yer

Başka türlü bir şey istediğinizi biliyoruz! Türkiye'nin restoranlarla dolup taşan plajlarına inat, kimisinin yolu berbat olsa da hepsinin suyu berrak, gidilesi plajlarını sizin için derledik. Eğer Türkiye'nin en temiz denizi ile ilgili araştırma yapıyorsanız doğru adrestesiniz.

1. Gelibolu, Kömür Limanı

Adına inat, efsane berraklıkta bir suyu var. Türkiye'nin en iyi denizsuyu listesinde de ilk sıralarda bulunuyor.

Yer: Gelibolu’dan Eceabat yönünde 1 km gidip sağa sapın. Fındıklı Köyü tabelasını takip edin. 12 km sonra karşınıza köy çıkacak. Köy girişindeki Kömür Limanı tabelasını takip ederek yaklaşık 6 km sonra limana varacaksınız.

2. Bozcaada, Akvaryum Koyu

Bozcaada'ya gittiğinizde kalabalık ve restoranlar tarafından işgal edilmiş Ayazma Plajına gitmenizi tavsiye edeceklerdir. Biz bir değişiklik yapıp, Akvaryum Koyu'na gitmenizi öneriyoruz.

Yer: Ulaşımınızı kendi aracınızla veya merkezden kiralayabileceğiniz araçlarla yapmanız gerekiyor. Ayazma plajından sonra yaklaşık 20 dakikalık bir mesafe daha yol alıyorsunuz. Ulaşımınızı kendiniz sağladığınız gibi, adanın diğer yerlerine göre küçük bir koy olduğu için burada büfe, restoran gibi hizmetler bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kendiniz hazırlayarak buraya gitmeniz sizin için çok yararlı olacaktır.

3. Datça, Ovabükü Koyu

Çakıl-kum karışımı plajı ve berrak suyu ile sizi çağırıyor! Birtakım tesis ve restoranlar olsa da, hala zarar görmemiş yerlerden biri.

Yer: Datça'dan günün değişik saatlerinde Ovabükü'ne dolmuşlar kalkıyor, onları kullanabilirsiniz.

4. Fethiye, Ölüdeniz

Anlatılmaz, yaşanır... Tesisler bile olsa, büyüleyici havasını kaybetmemiş bir doğa harikası... Yamaç paraşütü yapmanızı şiddetle tavsiye ederim!

Yer: Fethiye'den yaklaşık 14 km yol yapmanız gerekiyor. Yaklaşık yarım saat sürüyor. Minibüsler Fethiye'den kalkıyor.

5. Dalyan, İztuzu Plajı

4.5 km uzunluğunda bir plaj. Söylenene göre dünyada bir benzeri daha yokmuş. Deniz suyu ile tatlı suyun arasında kalmış olması özelliğiyle tam bir doğa harikası. Plaja Caretta Caretta’lar yumurtalarını bıraktığı için, Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor. Kaplumbağaları rahatsız etmemek için 20.00 – 08.00 arası kapalı, diğer saatlerde halka açık.

Yer: Dalyan'dan kalkan dolmuş tekneler ya da minibüsler aracılığıyla ulaşabilirsini.

6. Selçuk, Pamucak

Kumlu ve dalgalı deniz sevenlerin her zaman tercih edeceği, palmiyelerle kaplı, kum sahil... Pek kimseler de bilmediğinden, upuzun sahilde kafa dinleyebilirsiniz.

Yer: İzmir'in güneyine inip, Selçuk'tan dalga seslerini takip edin. En çok olduğu yer!

7. Foça, Sazlıca Plajı

Foça'yı zaten huzur merkezi olarak belirleyebiliriz; ama Sazlıca bambaşka bir tanımı hak ediyor. Onlarca farklı türde deniz canlısına rastlayabileceğiniz, dalış için efsane bir mekan...

Yer: Eski Foç ile Yeni Foça arasında, çok da uzun olmayan ancak derin bir koy.

8. Marmaris, Delikyol Koyu

Tek bir tesis bulunan, sessiz, efsane bir denize sahip Marmaris koyu!

Yer: Selimiye'ye 7 km kala muhteşem doğasıyla Delikyol Koyu ile karşılaşacaksınız.

9. Fethiye, Kelebekler Vadisi

Artık pek çok kişi tarafından adı bilinse de, halen giden kişi sayısı çok çok fazla olmuyor. O vadide denize girmekse, gerçekten paha biçilemez...

Yer: Fethiye'den araçlarla gidiliyor. Ancak araç giren yer bir yer kadar iniyor. Gerisi, tabana kuvvet! Zaten güzel yanı da bu değil mi? :)

10. Kalkan, Patara Plajı

Tam 12km uzunluğunda, ince kum plaj, caretta carettaların yumurta bıraktıkları koruma bölgesindeki plajlar arasında. İncecik kumundan ötürü, Yeşilçam filmlerine çöl sahneleri için evsahipliği yapmış. Biraz gerisinde de antik kent bulunuyor. Rüzgar sörfü için de olduka elverişli bir bölge!

Yer: Kalkan'a bağlı, Antalya Patara arası yaklaşık 208 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat 30 dakika kadar sürer.

11. Gökova, Yedi Adalar

Eğer mavi yolculuk sizin içinse en doğru tatilse, burada birkaç gün kalmanızı tavsiye ederim! Dalış için de oldukça uygun olan koyda, sakinlikten de insan deliriyormuş demeyin sakın...

Yer: Gökova'da araç girmeyen enfes yerlerden biri daha!  Bodrum'dan kalkan motorlarla gidebilirsiniz.

12. Fethiye, Kabak Koyu

Her şeyin Kabak tadını vermesini dilediğiniz cennet köşelerden biri daha... Konaklama ise daha çok bungalov tarzı ağaç evler ve çadırların olduğu kamplarda mümkün. Hem doğası, hem de sıcak ortamı ile kalabalıktan hoşlanmayanlar için çok güzel bir alternatif. Ayrıca düzenlenen tekne turları ile Kelebekler Vadisi’ne günübirlik gidip gelebilirsiniz.

Yer: Fethiye'den köye giden minibüslere biniyorsunuz. Sonrasında ise ulaşım köyden büyük arazi araçları ile sağlanabiliyor.

13. Kastamonu, Gideros Koyu

Karadeniz'in hırçın sularının arasına gizlenmiş bir cennet. Türkiye'nin en sakin koylarından birinde tatil yapmak istiyorsanız çok fazla konaklayacak yer şansınız yok. Zaten burası da güzelliğini biraz bu sakinliğine borçlu.

Yer: Amasra'dan ve Kastamonu'dan araç ile ulaşım olduğu gibi, tekne ile de ulaşım mümkün.

14. Marmaris, Bozukkale Bencik Koyu

Araçla gidiş var, ancak kamp yapmaktan başka konaklama şansınız yok. Herhangi bir kamp alanı da bulunmadığı için tatilcilerin çok tercih etmediği, yatların uğradığı, bu sebeple de tertemiz kalmış saklı bir cennet.

Yer: Datça ile Marmaris arasında minicik bir ada ile bölünen nefis koy.

15. Muğla, Akyaka

Azmak nehrinin denizle buluştuğu o müthiş güzellik, Akyaka... Kamp yapmayı seviyorsanız, bir kez buraya uğradığınızda bütün yazı burada geçirebilirsiniz, bizden söylemesi!

Yer: Gökova vardıktan sonra yaklaşık 30 km'lik bir yol daha almanız gerekiyor. Ya da direk Akyaka minibüslerini de tercih edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi