Türkiye'de Cezaevi İhaleleri Hız Kesmiyor: Üç Ayda Cezaevi İnşaatına 556 Milyon Lira

Tutuklu ve hükümlü oranına göre Avrupa Konseyi'ne üye 47 ülke arasında ilk sırada olan Türkiye'de cezaevi inşaatları sürüyor. Yılın üç ayında sözleşmesi imzalanan altı cezaevinin toplam bedeli 556 milyon lira.

Mart ayında İnsan Hakları Eylem Planı'nın açıklandığı Türkiye'de, hükümetin cezaevi ihaleleri hız kesmiyor. Yılın ilk üç ayında sekiz cezaevi ihalesinin altısının sonuç ilanı yayınlandı. 

DW Türkçe'nin haberine göre Ocak, Şubat ve Mart aylarında sözleşmeleri imzalanan altı cezaevinin toplam bedeli 556 milyon TL'yi buldu. Altı ihalenin beşinde yerli şirket lehine yüzde 15 fiyat avantajı uygulandı.

Buna göre, Akseki Ceza İnfaz Kurumu 87 milyon lira, Giresun Şebinkarahisar Ceza İnfaz Kurumu 72,3 milyon, Siirt Ceza İnfaz Kurumu 103 milyon, Tunceli Ceza İnfaz Kurumu 81,9 milyon, Kütahya Domaniç Açık Ceza İnfaz Kurumu 17,5 milyon ve Adıyaman Ceza İnfaz Kurumu 194,2 milyon lira bedelle inşa edilecek. Konya ve Aydın Çine cezaevlerinin ihaleleri ise Aralık 2020'de yapıldı. 

Ancak ihaleler henüz sonuçlanmadı.

Adalet Bakanlığı'nın 2021 Yılı Performans Programı'na göre Türkiye'de bu yıl 39 yeni cezaevi yapılması planlanıyor.

Ayrıca bakınız 👇

Türkiye, Avrupa'da Mahkumiyet Oranı En Yüksek ve Cezaevleri En Kalabalık Ülke

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

AKP'li Belediyenin Projesi ile Almanya'ya Giden 45 Kişiden 43’ü Geri Dönmemiş...
Ramazan'da Tam Kapanma Olacak mı? İşte Kulislerde Konuşulan Detaylar
Anket: Seçmen, Hangi Parti İçin 'Asla Oy Vermem' Diyor?

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
11.04.2021

Eğitimden kısan ülkeler hapishaneleri doldurmak zorundadır. Bunun kaçarı yok. Cumhuriyet tarihinin en yüksek suç oranlarına sahip olabiliriz sanırım. Tayyip affı yetmezmiş gibi üstüne bir de mahkemelerin katili, tecavüzcüyü ve her türlü suçluyu ışık hızında salıveren garabet kararları; niteliği gün be gün çöpe çevrilmiş olan eğitim sistemi, +7 milyon her milletten eğitimsiz sığınmacının kendi gettolarını kurmasına izin verilmesi, işsizlik, yoksulluk, yüksek vergilendirme vs vs... Toplumda suç oranlarının yükselmesine sebep olan siyasi ve sosyolojik çok fazla olgu bir araya gelince şu yeni yapılan cezaevlerinin bile yeterli olacağını sanmıyorum.

12.04.2021

Kasti Cinayet ve çocuk tecavüzcüleri idam edilsin. Yer açılır

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ