Türkiye'de Çekilen "Roman" Dizilerine & Filmlerine Ait Vazgeçilmez 14 Klişe

Türkiye'de çekilen, çekilmiş olan, çekilecek olan tüm Roman dizilerinin vazgeçilmezlerini derledik. Son olarak Roman Havası dizisiyle arzı endam eden bu klişelere dair unuttuklarımızı siz de yazın ki bir sonraki dizi için senaristler yanlış yapmasın.

1. Üçkağıtçı tip.

Sürekli üçkağıt peşinde koşan, sahte organizasyonlar, yarışmalar düzenleyen ama önünde sonunda haksız kazandığı parayı bir şekilde kaybeden ama üçkağıttan asla vazgeçmeyen, Türk insanına dalavereyi, dolandırıcılığı sevdirmiş (!) kimselerdir. Dizilerdeki öpüşmeye tepki gösteren insanların, bu üçkağıtçıyı bağrına basması araştırılması gereken bir konudur.

2. Birbirini seven düşman aile çocukları.

Dizide, filmde mutlaka birbirine her alanda düşman iki aile vardır ve bunlardan birinin dünya güzeli bir kızı, diğerinin ise manken gibi bir oğlu vardır. Dişleri olmayan, 1.50 boyundaki anneden nasıl olup da 1.80 boyunda, melek gibi bir kız olduğunu hiçbirimiz sorgulamayız. Genetikçiler ise ekran başında ağlar durur.

3. Sürekli kavga eden ama birbirlerini seven orta yaşlı çift.

Birbiriyle kavgalı ailelerin yanında, birbirlerini seven, arada sırada romantizm yaşayan ama dizinin genelinde birbirleriyle sürekli didişen orta yaşlı bir çift de görürüz ki bu çift dizinin lokomotifidir aslında. Tüm olay bu çiftin etrafında döner bir şekilde.

4. Falcı, çiçekçi, gırnatacı, vs.

Olmazsa olmazlar. Buna bir de kahveci veya dolmuşçu eklemek mümkün. Eskiden darbukatör de vardı ama artık yerini klarnetçiye (gırnatacı) bıraktı. Bazen konuk oyuncu oluyorlar işte.

5. Sipali.

Para lafının duyamazsınız bu dizilerde. Sipali aşağı, sipali yukarı başka bir numara yok. Tüm dizinin ana ekseni sipali sanki.

6. Renk cümbüşü.

Bu dizileri izlerken gözlerinizin bozulmaması mümkün değil. Çünkü her sahnede en az 500 renge maruz kalırsınız ki bu renkler kartelanın en cırtlak renkleridir. Romanlığı yansıtmak için sırf pembenin 25 farklı tonu kullanılır.

7. Mahalleden çıkıp zengin olmuş tip.

Bir bölümde Mercedes ile mahalleye gelir, arabadan usulca iner, çoluk çocuğa sipali dağıtır, kahvede havasını atar, değişmişsin suçlamalarına maruz kalır, 2-3 bölüm güzel kıza yazar, sonra reddedilir ve diziden çıkar. Ama mutlaka girer yani.

8. Paragöz anne.

İşi gücü para olan, fal bakan, kızını zengin birine satmaya çalışan anne figürünü de unutmamak lazım.

9. Paragöz annenin dünyalar güzeli harika sesli kızı.

E tabi bu annenin, 1.80 boyunda, sesi güzel, yüzü güzel, vücudu güzel, dansı güzel bir kızı da vardır illa ki.

10. Ve kızın peşindeki kalantor adam.

Bu kızın peşinde olan, annenin çok sevdiği, kızını iyi paraya satmaya çalıştığı ama kızın yanaşmadığı zengin, yaşlı bir abimizi de unutmayalım.

11. Kavgaların hep müzik ve dansla sonlanması.

Bu dizilerde, filmlerde kavgalar hep mahallelinin çalmaya başladığı müzik ve tarafların oynamaya başlamasıyla sonlanır, istisnası yoktur!

12. Arap şeyhi.

Dizinin birkaç bölümünde illaki Arap şeyhlerinin mahalleye yolu düşer. Ya mahalleliyi dolandırırlar ya da güzel kızımızı almak isterler.

13. Fötr şapkalı tip.

Roman dizilerinin olmazsa olmazıdır. fötr şapkası ve şapkadaki tüyü veya çiçeği ile tanınır. Genelde zengin olurlar. ama parayı nasıl kazandıklarını asla bilemeyiz.

14. Babacan komiser.

Bir başka olmazsa olmaz da budur. Dünyalar iyisi, mahallelinin babası, asla onlara zararı dokunmayan, sürekli orta yolu arayan, yanakları sıkılası insan. Adeta Türk polisinin özeti (!)

Bonus - İnce bıyıklı kibar eleman.

Sırrını kimsenin bilmediği, kibar, saf, narin elemanlar.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın Açıklamaları Gündem Oldu: ''Sponsorlarımız Yasal ve Helal''
Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
Milyonlarca Emekliyi Bekleyen Tehlike! Emekli Maaş Zammında Sıfır Zam Endişesi