Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu Instagram İçin Harekete Geçti: “İptal Davası Açılmıştır”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Ankara Barosu, Instagram'a getirilen erişim engelleme kararının iptali için dava açtı.

TBB'den yapılan açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 02/08/2024 tarihli 'Instagram.com' hakkında verdiği ifade özgürlüğüne orantısız müdahalede bulunan erişimin engellenmesi kararının iptali ve savunma alınmadan yürütülmesinin durdurulması talebi ile idari yargıya başvurmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Erişim engelinin Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına aykırı olduğu belirtilen açıklamada, "İptal dilekçesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun sahip olduğu yetkiyi gerekçe açıklamadan keyfi bir şekilde kullanması ve URL bazlı erişim engeli yerine tüm siteye erişimi engellemesinin söz konusu sosyal medya platformunun kullanıcısı olan herkes için Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarında yer verilen açıklamalar ve ilkeler çerçevesinde bir ifade özgürlüğü ihlali anlamına gelecek nitelikte ölçüsüz bir tedbir olduğu açıklanmıştır" denildi.

İşte o açıklama:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ankara Barosu ise 10. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açtı. Barodan yapılan açıklamada, Instagram'ın kapatılmasının kişilerin iletişim, haber alma ve düşüncelerini ifade etme özgürlüklerini kısıtladığı belirtildi.

Açıklamada, “Başkanlığın resen uyguladığı erişim engeli kararı, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldıran ve kanunun çizdiği sınırları aşan niteliktedir. Erişimin engellenmesi, yalnızca kanunda belirtilen sınırlı hallerde yapılabilir. Bu karara karşı hukuka ve Anayasaya açıkça aykırı olduğu gerekçesiyle iptal davası açılmıştır” denildi.

AFAD Duyurdu: Adana'da Peş Peşe Üç Deprem
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Canlı Yayında WhatsApp'ı Sildi: "WhatsApp'tan Kurtuldum"

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
07.08.2024

Barolar Birliği bile harekete geçti ama tüm TBMM uykuda. hakkı temsilen seçtiğimiz milletin vekilleri bir birlerinin sırtını sıvazlasın

07.08.2024

“Anayasa mahkemesinin kararına uymuyorum ve saygı duymuyorum” Dava kilit

07.08.2024

gideceği yer belli :D

Neyse 6 gün sonra Türkiye Barolar Birliği'nin sebebini bir türlü bilemediğimiz yasak karşısında Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak akıllarına geldi. Muhalefetin ise hala aklına bir şey gelmiyor ki bu konu hakkında konuşmuyor demek ki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ