Türkiye Barolar Birliği’nden Yıkılan Enkazlar İçin Uygulama: Enkaz Radarı

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem, bölgede birçok evin yıkılmasına ve vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Türkiye Barolar Birliği, yayınladığı Enkaz Radarı isimli uygulama ile göçük yaşanan her binayı kayıt altına almaya çalışıyor.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında göçüklerden örnekler alınmadan enkaz kaldırma çalışmaları yapılması tepki çekmişti.

Enkazların yeterli teknik inceleme yapılamadan kaldırılması delillerin toplanmasını imkansız hale getirir. Tüm şüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaşanan facianın sorumlularının cezasız kalmaması delillerin sağlıklı şekilde tespit edilmesine bağlıdır.

Türkiye Barolar Birliği, Enkaz Radarı uygulaması ile bunun önüne geçmeye çalışıyor.

Uygulama ile göçük yaşanan her binayı kayıt altına alınıyor, ihmaller ortaya çıkarıyor.

Enkaz Radarı uygulaması nasıl çalışır?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İşçi ve Memur Arasındaki Fark Kapanıyor! Doğum İzni 6 Ay Oluyor: Çalışan Anneleri Sevindiren Yeni Düzenleme
Güllü'nün Kardeşi Raşit İlk Kez Konuştu: Tuğberk ve Tuğyan'la Ne Konuştu?
RTÜK'ün İnceleme Başlattığı Jasmine Dizisine En Üst Sınırdan İdari Para Cezası ve Katalogdan Çıkarma Uygulandı