Türkiye, Avrupa Ülkeleri İçinde 50 Yaş Üstü İstihdamın En Düşük Olduğu Ülke

Türkiye, Avrupa ülkeleri içinde 50 yaş üstü istihdamın en düşük olduğu ülke oldu. 2018 yılında 50-64 yaş arası istihdam Türkiye’de yüzde 41 iken Avrupa Birliği ülkelerinin ortalaması ise yüzde 66,2.

Euronews'in aktardığı habere göre, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verileri, Türkiye’de 2008 yılında emeklilik yaşının yükseltilmesinden sonra 50 yaş üstü nüfusun istihdamdaki yerinin arttığını gösteriyor. Ancak yine de 50 yaş üstü istihdamda Türkiye ile AB ülkeleri arasında ciddi bir fark var.

Türkiye’de istihdamın AB’den yüksek olduğu tek yaş grubu 15-19 arası

15-65 yaş arası gruplara bakıldığında Türkiye’de istihdamın AB’den yüksek olduğu tek yaş grubu 15-19 arası. Bu yaş grubunda AB ortalaması yüzde 16,5 iken Türkiye’de yüzde 24,1. 20 yaşından itibaren yaş arttıkça AB ile Türkiye arasındaki istihdam farkı Avrupa ülkeleri lehinde artıyor. 45 yaşından sonra istihdamdaki puan farkı yüzde 20’nin üzerine çıkıyor. 55-64 yaş grubu arasında ise puan farkı yüzde 23,4’e kadar çıkıyor.

50-64 yaş arası en yüksek istihdam oranı yüzde 83,5 ile İzlanda’da

50-64 yaş arası istihdam da İzlanda'yı yüzde 81,9 ile İsveç izliyor. Türkiye yüzde 41 ile en düşük orana sahipken Türkiye'nin üst sırasında yüzde 49,3 ile Kuzey Makedonya yer alıyor. Diğer bazı ülkelerde ise bu oranlar şöyle: Yunanistan yüzde 50,5; Almanya yüzde 76,9; Fransa yüzde 62,1 ve İngiltere yüzde 71,9.

OECD ülkeleri arasında ise en erken emeklilik Türkiye'de

Öte yandan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeleri arasına en erken emeklilik yaşı Türkiye’de. OECD’nin 2016 verilerine göre Türkiye’de kadınlar 58, erkekler 60 yaşında emekli oluyor. Bu oran OECD ülkelerinin çoğunda 65.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün emeklilikte yaşa takılanlar hakkında 'Seçim kaybetsek de yokum' açıklamasını yapmıştı👇

Erdoğan'dan EYT Açıklaması: 'Seçim Kaybetsem de Yokum'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
YORUMLAR
18.11.2019

Editör bunu hazırlarken sadece bu bilgileri değil de o ülkelerle bizim ülkemiz arasındaki yaşam kalitesi, iş güvenliği gibi pek çok konuyu da katsaydi. Ayrıca kaçak işçi sayısı olarak da bence baya bir fark atmışizdir. Bu arada yüksek olduğumuz 15-19 yaş aralığı da eğitim dönemi. Ki çocuk işçi sayısına da bakalım hazır buna değinmişken onda da yine öndeyizdir.

türkiyede 50 yş sınırı artık ölüm eşiği bilader :S o yaştan sonra insanlardan hiç bi şekilde doğru dürüst verim alınamıyor burda insanlar çöküyorlar artık. huzur-mutluluk yok vakit yok zaman yok nerdeyse insanlar sadece işlerin içine gömülmüş arta kalan zamlarda kişisel ihtiyaçlar onlarda temel yeme-içme falan. ne bi hobi var ne bişiyle uğraşasım var geliyor artık onlarada türkiyede bir şey yapmak için emekli olmayı bekleyen insanlar var hayalleri yıkık da olsa gerçekleştirmek isteyen.

18.11.2019

Bir de yüksek olduğunu düşünün.. Genç işsizlik istihdam yokluğundan iyice zirve yapacak.. Ve de avrupa ülkelerinin nüfüsu az ve yaşlı yani emek gücü için her yaştan insana ihtiyaçları var.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ