Türkiye 72-91 Sırbistan

A Milli Takım Teknik Direktörü Ergin Ataman, Sırbistan karşısında alınan yenilginin ardından açıklamalarda bulundu.

İtalya'nın Sırbistan'ı yenmesinin kendileri açısından büyük bir sürpriz olduğunu ifade eden Ataman, İzlanda karşısısından mutlak şekilde galibiyetle ayrılacaklarını dile getirdi.

'SES TELLERİMDE SORUN YAŞADIM'

Maçın son bölümünde yerini Ufuk Sarıca'ya bırakmasını değerlendiren Ataman, 'Sabahtan bu yana ses tellerimde sorun var, konuşadım ve Ufuk Sarıca'dan rica ettim, sonuçta aynı şeyi yapıyoruz. Yarın İzlanda maçında yoğun bir tedavi ile inşallah iyi bir hale gelir.' ifadelerini kullandı.

'SIRBİSTAN'A KARŞI ENERJİ SORUNU YAŞADIK'

İspanya karşısında kötü oynadıklarını ve Sırbistan'a karşı da enerji sorunu yaşadıklarını vurgulayan Ataman, 'Akşam saat 9'da otele gittik, çok yıpratıcı bir maç oynadık. Sırbistan, dün İzlanda ile öğlen oynadı ve zaten güçlü bir takım. Sırbistan karşısında enerjimizi doğru dağıtamadık, kazanamadık ve İzlanda ile final maçına çıkacağız. İtalya'nın İspanya'nın yenmesi bizim açımızdan çok büyük sürpriz oldu. Bizim elimizde şu anda İzlanda kaldı ve o maçı da yenersek gruptan çıkabileceğiz. Normal sonuçlara bakıldığı zaman bizim 2. ve 3'lük şanslarımız var.İspanya maçını kötü oynadık, Sırbistan maçında da enerjimiz yetmedi' dedi.

Sporx

2015 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Takımımız, turnuvadaki dördüncü maçında Sırbistan'a 91-72 mağlup oldu.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2015) B Grubu'nda Türkiye, dördüncü maçında Sırbistan'a 91-72 mağlup oldu. Bu sonuçla Ay-Yıldızlı ekibimiz 2. yenilgisini alırken Sırbistan 4'te 4 yaptı.

Türkiye, gruptaki ilk maçında İtalya'yı 89-87 yenerek rakibini 58 yıl aradan sonra mağlup etme başarısı göstermişti. Turnuvadaki ikinci karşılaşmasında İspanya'ya 27 sayı farkla 104-77 yenilen  '12 Dev Adam', şampiyonadaki üçüncü maçında ise ev sahibi Almanya'yı 80-75'lük skorla mağlup etmişti.

Turnuvaya 80-70'lik İspanya galibiyetiyle başlayan Sırbistan ise ikinci maçında ev sahibi Almanya'yı son saniye basketiyle 68-66 mağlup etmişti. Sırbistan, üçüncü maçında ise İzlanda'yı 93-64 yenmişti.

12 Dev Adam yarın saat 22.00'da İzlanda ile karşılaşacak.

TRTSpor

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"