Türkiye 3-0 Hollanda

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind, maçtan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirterek, “Türkiye bugün bizim hatalarımızdan çok faydalandı.Çok fazla pozisyonlara giremedik.Girdiğimiz pozisyonları da değerlendiremedik.Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmiş olsaydık skor çok farklı olurdu.Hollanda futbolunun yapısal sorunu bizi düşündürüyor.Buna bakmamız gerekiyor” dedi.

Gruptaki şanslarıyla alakalı ise Blind, “Grupta kontrol bizim elimizden çıktı.Bundan memnun değiliz.Avantaj Türkiye’ye geçti.Ama grubu 3.bitirmek imkansız değil.Biz elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Hollanda Milli Takımı’nın gruplarda neden bu kadar kötü performans sergilediğiyle alakalı soruya Blind, “Bizim bu durumda olmamızın iki sebebi var.Birincisi gruptaki puanlamada diğer takımlarla aramızda büyük bir fark oluştu.İkincisi tecrübesiz bir takımız.Bu tecrübesizlik grupta bu durumda olmamızın nedeni olabilir.Ama gruptaki bu durumumuz diğer takım oyuncuların bizim takımımızdaki oyunculardan daha iyi olduğu anlamına gelmez” cevabını verdi.

HaberFx

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında önceden hazırladığı bir metin okudu.

İşte Terim’in kendi el yazısıyla yazdığı o konuşma;

“Bu gece açıkçası maçı konuşmak içimden gelmiyor. Hiçbir gol şehitlerden önemli değil.

Tahmin ettiğinizden daha fazla sizleri dinliyorum. Görüyorum ve de dikkate alıyorum bu söylediğinizi. Sokaktaki insanların da nabzını tutuyorum. Pazardaki tezgahçıyla da konuşuyorum havaalanındaki çalışanla da.

Başta ben olmak üzere kişilere, kurumlara, tercihlere kızabilirsiniz. Kırgın da olabilirsiniz. Eleştirebilirsiniz. Beğenmiyor olabilirsiniz. İstemiyor da olabilirsiniz. Ancak şu an görev başıdayız ve tek bir hedefimiz var. Ancak, millet artı, ülke bütünlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz.

Bu topraklarda yaşayan herkesin ihtiyacı olduğu bu günlerde sırtınıza milli takımınıza dönemezsiniz. Sırt çevirmemelisiniz. Bizler gelip geçeriz ancak ülkenin dünyada mevcudiyetini devam ettirecek bir takım var. O da milli takımımız. Ondan desteğinizi, dualarınızı, iyi enerjilerinizi esirgemeyin lütfen.

katılıırz katılamayız, elimizden gelenin fazlasını yapmak için uğraştığımızdan şpheniz olmasın. Daha fazlasını yapmak isterdik. Sıralamada daha üstte olmak isterdik, ancak bu galibiyeti hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve yakınlarına adıyoruz. Ruhları şad olsun.

Son olarak size söyleyeceğim, mücadele devam ettiği sürece yenilgi yoktur. Sonuna kadar kovalayacağız. Bu da bizim karakterimizdir. Anlayışınıza teşekkür ederim.”

Fatih Terim'in yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar;

'Sonsuz Teşekkürler'

Oyuncularıma sonsuz teşekkürler ve tebrikler. Seyirciye sonsuz teşekkürler. Konya milli maçları hak etti. 

'Dünyanın Gündemine Düşen Bir Galibiyet'

Biz iddiamız sürdüğü sürece yarışta hep olduk. Biz perşembeden daha iyi miydik ya da daha mı kötüydük? Böyle bakmamak lazım. Dediğiniz gibi dünyanın gündemine düşen bir galibiyet aldık. Maç bir taktik savaşı şeklinde geçti.

'Takımımın Karakteri Bu'

Benim takımımın karakteri bu. İddiamız olduğu sürece benim oyuncularım mücadeleyi bırakmazlar. Her ne kadar perşembe küçük bir yumruk alarak bu maça çıksak da iyi mücadele ettiler.

'Hiçbir Galibiyet Onlardan Önemli Değil'

Hollanda maçı sonrası yapacağım açıklamaya şimdi girmek istemiyorum. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Beklediğim, onaylatmam gereken haberler var. Ancak, hiçbir gol hiçbir galibiyet onlardan önemli değil.

'4 Puan Yetecek'

Şimdi Letonya maçı sonrası bize kızanlar oldu ama Letonya maçından en azından bir puan almak bize Çek karşısında beraberliğin yetmesini sağlayacak. Bu açıdan da bakmak lazım. Berabere kalmak istemeyiz ama 4 puan yetecek ve bu 4 puanı alacağız.

Mackolik

Oğuzhan Özyakup: '1 Dakika Bile Yenilgiyi Düşünmedik'

Hollanda karşısında alınan 3-0'lık galibiyette perdeyi açan golü atan Oğuzhan Özyakup maçın ardından şunları söyledi:

'Konya halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir atmosfer var. Bu galibiyette katkısı olan herkese teşekkür ederim. 1 dakika bile kaybetmek aklımıza gelmedi. Her dakika çok mükemmel bir savaş vardı. İlk golüm doğduğum ülkeye karşı nasip oldu. Umarım diğer maçta da başarılı devam ederiz.'

Hakan Çalhanoğlu: 'Sonuna kadar inandık'

A Milli Takım’da Hakan Çalhanoğlu Hollanda galibiyeti sonra önemli açıklamalar yaptı.

“Açıkçası ben bekliyordum. Hollanda maçını kazanmayı çok istedik ve iyi hazırlandık. Sonuna kadar inandık bugünkü mücadelemiz çok iyiydi. %100 konsantre olarak onlara şans vermedik. Biz tabii takım olarak çok konuşuyoruz. Abilerimiz gelir bizle konuşur. ‘Daha iyi neler yapabiliriz’ diye. Hollanda maçı çok önemliydi. Önümüzde 2 tane maç var. O maçlarda da istediğimiz sonuçları almayı hedefliyoruz.”

Volkan Babacan: 'Kendimle Gurur Duyuyorum'

Volkan Babacan, 3-0 kazanılan Hollanda maçından sonra açıklamalarda bulundu:

'Öncelikle çok güzel hazırlandığımız, motive olduğumu bir milli maç oynadık. Bu formayı giymenin ve kazanmadnın duygusu tarif edilemez. Tarif edemiyorum. Fatih Hocama bana güvendiği için teşekkür ediyorum. Kendimle gurur duyuyorum. Konya halkına teşekkür ediyoruz. Bu seyirciye bu galibiyeti armağan etmek tarif edilemez duygular. Biz Türk oyuncular gevşekliği sevmiyoruz. İş zora girmeli illa. Bunu geliştirmemiz gerekiyor İnşallah Avrupa Şampiyonasına gideceğiz ve beklenen mutluluğu yaşatacağız.'

Sporx

90' | Karşılaşma sona erdi.

Türkiye 3-0 Hollanda

Topla oynama: %32 - %68

Pas yüzdesi: %71 - %85

Toplam şut: 7 - 13

İsabetli şut: 4 - 4

Bu sonuçla milli takımımız grupta puanını 12 yaparak 3. sıraya yükselirken, 10 puanda kalan Hollanda, 4. sıraya geriliyor.

BİLGİ | A Milli takım, Euro 2016 elemelerinde en farklı galibiyetini Hollanda karşısında aldı.

BİLGİ | Hollanda en son 2011'de özel maçta Almanya karşısında 3 farklı kaybetmişti.

56' | 3.gole yaklaştık

Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda Serdar ve Arda aynı anda topa yükseldi. Serdar kafayı vurdu ama top üstten dışarı gitti.

Sol kanattan Depay'ın ortasında kale sahasının önüne bomboş duran Wijnaldum topa iyi vuramadı ve omzuna çarpan top yandan dışarı gitti.

46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarı Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

Türkiye 2-0 Hollanda

Topla oynama: %39 - %61

Pas yüzdesi: %72 - %83

Toplam şut: 5 - 6

İsabetli şut: 3 - 2

BİLGİ | Arda Turan, Euro 2016 elemelerinde çıktığı son üç maçta iki gol attı ve iki asist yaptı.

Caner'in tehlikeli bölgede kaptırdığı topta Narsingh bir anda Volkan'la karşı karşıya kaldı. Hollandalı oyuncunun sağ çaprazdan vuruşunu Volkan bacaklarıyla çıkardı. Sonrasında Caner tehlikeyi uzaklaşmak istese de Hollanda yenden yüklendi ama karar ofsayt

BİLGİ | Hollanda doğumlu Oğuzhan Özyakup, Milli formayla ilk golünü Hollanda'ya attı.

BİLGİ | Oğuzhan Özyakup, bu sezon çıktığı dört resmi maçta beş gole katkıda bulundu (iki gol, üç asist).

Konya'da tribünler

Torku Arena tıklım tıklım

Hollanda’nın 1 puan gerisindeyiz

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda 8. maçlar öncesi Türkiye 9 puanla dördüncü, Hollanda ise 10 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

Fransa’da düzenlenecek finallere gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grup maçları sonucunda en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak.

  • A Milli takım, Hollanda ile daha önce 11 kez karşılaştı, iki kez galibiyet geldi. (4 beraberlik 5 yenilgi)

  • Hollanda, Euro 2016 elemelerinde topla oynama oranı ( % 68) ve pas isabet yüzdesi ( % 93) en yüksek takım konumunda bulunuyor.

  • Türkiye'nin Euro 2016 elemelerinde yediği dokuz golün dördü maçların son 15 dakikalık bölümlerinde geldi.

  • Elemelerde Umut Bulut’tan (6) daha fazla net gol fırsatı kaçıran sadece iki oyuncu var: Haris Seferovic ve Wayne Rooney (7).

  • Wesley Sneijder, Türkiye'ye karşı son üç maçta üç gole katkıda bulundu (bir gol, iki asist).

  • A Milli Takım, 6 Eylül'de oynadığı maçlarda hiç kaybetmedi ve kalesinde sadece 1 gol gördü. (6 galibiyet, 1 beraberlik)

Son 5 maç

Karşılıklı maçlar

BİLGİ | Hollanda, Euro 2016 elemelerinde topla oynama oranı ve pas isabet yüzdesi en yüksek takım.

BİLGİ | Milli Takım'ın Euro 2016 elemelerinde yediği 9 golün 4'ü maçların son 15 dakikasında geldi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi