Türkçede Hangi Dilden Kaç Tane Kelime Var? Sözlüğümüzü En Çok Etkilemiş 10 Yabancı Dil

Türkçede yabancı dillerden oldukça fazla kelime kullanıyoruz. Peki hangi yabancı dilden kaç tane sözcük günlük konuşmamıza ve sözlüklerimize girmiş merak ettiniz mi? İşte karşınızda Türkçeye en çok etki etmiş 10 yabancı dil...

10. Rusça - 44 Kelime

En çok kullandıklarımız: İzbe, mazot, vatka, çat pat, semaver, koçan, mamut.

9. Yunanca - 48 Kelime

En çok kullandıklarımız: Anektod, cımbız, çiroz, diyalog, kilise, pide, efendi, kümes, ıhlamur.

8. Latince - 78 Kelime

En çok kullandıklarımız: Ağustos, forum, ego, larva, ortanca, stadyum, penis, sedir, testis, vajina.

7. İtalyanca - 89 Kelime

En çok kullandıklarımız: Alaturka, banyo, banka, bira, çapa, çikolata, düzine, falso, fiyasko, fulya, fiyasko, izbandut, korsan, makine, piyasa, vardiya.

6. Almanca - 98 Kelime

En çok kullandıklarımız: Balata, bitter, dekan, filinta, genetik, hamburger, kaput, şalter, şinitzel, otoban, röntgen, revir, şablon, vokal, zeplin.

5. Rumca - 400 Kelime

En çok kullandıklarımız: Ahtapot, anahtar, biber, bezelye, domates, fener, fasulye, fırın, horon, ızgara, kutu, lahana, limon, masa, papatya, paçoz, salya, tuğla, vaftiz, yalı.

4. İngilizce - 485 Kelime

En çok kullandıklarımız: Amatör, blöf, ciklet, denim, derbi, dozer, empati, flört, global, jenerasyon, kek, kokteyl, mikser, operasyon, objektif, partner, revize, versiyon.

3. Farsça - 1359 Kelime

En çok kullandıklarımız: Aferin, ahenk, ateş, cadı, cihan, çanta, çare, dadı, eczane, efsane, günah, hasta, horoz, karşı, karpuz, lacivert, meydan, perde, pirinç, renk, rüzgar, saray, satranç, sucuk, tahta, terzi, yar, zehir, ziyan.

2. Fransızca - 5253 Kelime

En çok kullandıklarımız: Alfabe, afiş, balkon, bisiklet, ceket, dans, ekonomi, direksiyon, garaj, hijyen, jandarma, kaban, kolye, lastik, morg, misket, nostalji, okul, plaj, sivil, spor, taksi, travesti, üniversite, virgül.

1. Arapça - 6467 Kelime

En çok kullandıklarımız: Akıl, asker, cadde, ceza, devlet, evlat, gıybet, hukuk, isim, kader, kadayıf, kelime, maaş, mektup, mücevher, nakit, ramazan, sıfat, şaka, şehit, telaffuz, ticaret, yemin, zamir, zanaat. 

Sizin de yabancı kökenli olduğunu bildiğiniz kelimeler varsa yorumlarda bekliyoruz...

Temel Türkçe Bilgin Hangi Seviyede?
Türkçe Aşıklarına, Türkçesine Aşırı Güvenenlere Özel 17 Onedio Testi
Bu Şaşırtmacalı Kelime Testinde Yalnızca Türkçe Profesörleri 15/15 Yapabilecek!

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
25.01.2021

yuzlerce yil ayni topraklarda yasadigin ermenilerden, kurtlerden, balkan toplumlarindan gelen kelime ne kadar az ama bir kac sicak savas disinda hic bir ortak tarihinin olmadigi fransadan ne kadar fazla. burdan kelime gecisinin birlikde yasayip temas halinde olmayla degil, entellektuel kulturel uretkenlikle oldugunu goruyoruz. bilimi, teknolojiyi, edebiyati, sanati ureten toplumlar digerlerine surekli kelime ihrac ediyor. bugunde ayni trendi ingilizceden yasiyoruz cunku bilimin teknolojinin entellektuel uretkenligin oldugu yer amerika.

25.01.2021

bu yuzden hep diyorum turkceyi tdk zabitaligiyla koruyamazsiniz. bunu yapabilse dillerini gurur meselesi olarak goren fransizlar yapardi. dilin kimligini koruyup gelismesini zenginlesmesini istiyorsaniz once o dilde bilim ve sanat uretmeniz gerekir. bilim ve sanat uretemiyorsaniz yuzlerce milleti fethettikden sonra iclerinde eriyip kaybolan mogullar gibi olursunuz. bugun dunyada toplasaniz 10milyon mogul yok.

25.01.2021

Aslında birçoğunun tam Türkçesi var ancak kullanmamada ve begenmemede ısrar ediliyor. Halbuki İngilizce'de computer hesaplayıcı demek biz bilgisayar demişiz. Kimse itiraz etmeden kabul etmiş. Mis gibi kelimemiz olmuş. Türkçe karşılıkları kullanın. Dilimiz gelişsin. Yabancı kelimelerde ısrar etmeyin. Hemen uydurma çok oturgacli goturgec örneği vermeyin. Sıktınız.

26.01.2021

pek gercekci gibi gelmedi bana. yüzyillardir beraber yasadiginiz kürtlerden, ermenilerden, lazlardan vs. hic bahsetmiyorsunuz. hadi kürtleri anladik; yok saymak, hic bahsetmemek, toplum refleksi haline gelmis ama diger halklarin günahi ne kardesim?

02.03.2021

Algı yapma kürtçeden demek ki hiç kelime alınmamış. Dİğer halklarıda ezen felan yok sen bildiğimiz algı yapıyorsun yok günahı ne felan filan boş yapma kürt arkadaşım bir de 40 kişi beğenmiş

TÜM YORUMLARI OKU (44)