Türkçe'de Her Şeye 'O' Denilebiliyorken Almanca'da İsimlerin Cinsiyetleri Olmasına İsyan Eden Amerikalı Kadın

ABD'li olduğu iddia edilen kadın, Almanca öğrenmenin zorluğuna isyan etti. Almanca'nın zorluğuna isyan ederken de Türkçe'den örnek veren kadının o videosunu izliyoruz...

Popüler İçerikler

Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
IBAN ile Eski Sevgiliye Ulaşmaya Ceza Geliyor İddiası: “Sakın 1 Lira Göndermeyin”
YORUMLAR
03.02.2021

Bahsedilen durum Rusça’da da var. İnsan bir durup düşünüyor, lambanın neden cinsiyeti olsun ki diye.🤔

03.02.2021

Çoğu dilde var.. En büyük örnek İspanyol ca

03.02.2021

turkce grammer diger dillere nazaran gayet derli toplu, sistematik, gereksiz cok az kural, cok az istisna var. uzerine birde fonetik alfaben var, yazildigi gibi okunuyor, okundugu gibi yaziliyor. buyuk luks. her kelimenin salak sacma yazilisini ayriyetten ogrenmek zorunda degilsin. ama abla gercekden turkce ogrenmek isterse daha beter duvara toslar, onun farkinda degil. tamam gramer sistematik duzenli ama kelime kokenleri cok farkli, benzer kelime cok az. poliglot bir alman arkadas anlatiyordu, hobisi dil ogrenmek, 7-8 dil biliyordu, "turkce ogrenmeye basladigimda duvara tosladim" diyordu, "sabah 50 kelime calisiyorum aksama hic biri aklimda kalmiyor". e tabi avrupa dillerinde kelimeler benzer. ayni kelimenin 7 farkli dildeki karsiligi: attraction, attraktion, atraccion, atractie, attrazione, attractie, cazibe. sonra turkler dil ogrenmede yavas diyorlar.

Fransızca öğretmeniyim, aynı durum Fransızca için de geçerli.

03.02.2021

Ortaokulda seçmeli ders olarak 3 sene Fransızca dersi almıştık. (Gerçi biz seçmedik ama olsun) Asıl branşları Fransızca olan, fakat Türkçe derslerimize giren hocaların bir girişimi olsa gerek diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi aynı durum Fransızca'da da var. Net emin değilim ama İngiltere bayandı sanırım :) Güzel yıllardı, hepsine selam olsun.

TÜM YORUMLARI OKU (32)