Türk ve Japon Bilim İnsanları Çalışması: ‘Her An 7 Üzerinde Deprem Olabilir’

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Türk ve Japon bilim insanlarının Marmara Denizi’nde yaptığı fay araştırmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Özener, Marmara’da her an 7 üzerinde deprem olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerde 40 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti.

Uzmanların, uzun süredir uyardığı Marmara depremi ile ilgili de korku dolu bekleyiş sürüyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara Denizi’nde yaptıkları fay hattı araştırmaları hakkında bilgi verdi.

“Marmara Denizi’nin 1200 metre dibinde olan cihazlarımız var. Cihazları atıyoruz, 6 ay sonra alıp verileri topluyoruz ve farklı yerlere koyuyoruz.”

“Dolayısıyla fayın boydan boya özelliklerini anlama şansımız oldu. Çalışmalar hala devam ediyor. Hâlâ Marmara deniz tabanında bu cihazlarımız veri topluyor. O verileri mart ayında alacağız. Daha sonra değerlendireceğiz ama uzun soluklu işler.”

“Burası bir deprem bölgesi. Her an 7 üzeri deprem olabilir. Ne zaman olur? Kimse bilmiyor.”

“Bizim yer bilimleri camiası olarak yapacağımız çalışmalar orta ve uzun vadeli. En kısa vadede yapılması gereken, bina yapı stokunun güvenli hale getirilmesi.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı tarama yöntemiyle binaların güvenliği ve mevcut durumunu tespit eden çalışması var. 6 Şubat’tan önce ve sonra yapılan başvurular arasında devasa fark var. Bu da bizim toplumumuzun yumurta kapıya dayandıktan sonra aksiyon almasından kaynaklanıyor. Şu an yapılması gereken şey toptan yapı stokunun kalitesine bakılması."

Haluk Özener, Marmara Denizi’nde yapılan çalışmaların Türk ve Japon bilim insanları tarafından yapıldığını da sözlerine ekledi.

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
YORUMLAR
02.03.2023

öyle bir başlık atmışsınız ki icerigi okumayan Marmara denizinin 1200 metre dibindeki cihazlar deprem olacak diye alarm verdi sanır. 6 aylik periyodik bir kontrol düzeni varmış bu ay içinde sonuçları alacaklarmış yani henüz neyin ne olduğu belli değil. Bir salın bizi.

02.03.2023

Birşeyi bekliyoruz ne zaman bilmiyoruz?Ne olacak bilmiyoruz?Ne yapacaz bilmiyoruz?!Öylece durmuş bekliyoruz

02.03.2023

Direkt Onedio editörlerine ithafen alayınızın anasını avradını gelmişini geçmişini atacağı yalan yanıltıcı başlığı varlığını olmayan kıt zekasını okunma adına kendini pazaryacağınızı 1 lt zeytin yağı 29 tl olduğu yönünde söylentiler yukarıdaki asılsız söylemleri bastırmaktadır halkımızın huzuru için zeytin yağı fiyatlarını haftalık olarak takip edeceğiz “işte yaptığınız habercilik aynen bu şekilde başlık vahşet saçıyor konu giriş gelişme ne oluyor lan dedirtiyor sonuç alakasız gerçek ortaya çıkıyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ