Türk Televizyonlarının Muhafazakar Ailelere Gelin Giden Seküler Kadın Karakterleri

Türk televizyonlarında muhafazakar ve seküler ailelerin çatışmasına sıklıkla yer verilir. Özellikle son dönem dizilerinde karşımıza çıkan bu çatışmaları göz önüne alarak muhafazakar bir aileye gelin giden seküler kadın karakterleri sıraladık.

1. İstanbullu Gelin'in modern gelini Süreyya, Faruk'la masal gibi bir aşk yaşarken kendini bir anda Bursa'da Faruk'un muhafazakar ailesiyle aynı evde bulmuştu. Esma Boran gibi bir kaynanayla epey uğraşsa da sonunda herkesin sevgisini kazanmıştı.

2. Yaprak Dökümü'nün aşırı muhafazakar babası Ali Rıza Bey'in evlerden ırak gelini Ferhunde hatırlarsanız ana kuzusu Şevket'le bir kez bile dışarı çıkamamıştı. Her kutlamada 'Annem hazırlık yapar.' savunmasıyla ailenin yamacından ayrılmayan Şevket bayağı kabak tadı vermişti.

3. Zerda dizisinin feminist ve alışılmadık kadın karakteri Zerda, hem annesi hem de törelerin baskısı altında ezilen Şahin'le karmaşık bir aşk yaşıyordu. Kendini hiç ummadığı bir yerde gelin bulan Zerda'ya hangimiz üzülmedik ki?

4. Halihazırda muhafazakar aileye gelin giden seküler kadın tanımının kanlı canlı örneği olan Doğa, Kızılcık Şerbeti dizisinde Abdullah ve Pembe'nin biricik gelini! Ailenin oğlu Fatih'ten hamile kalmasıyla kendini bir anda ailenin içinde bulan Doğa'nın zamanla neler yaşayacağını dizinin ilerleyen bölümlerinde göreceğiz.

5. Dünya apartmanının sahibinin oğlu Rıza'yla gizli saklı aşk yaşayan Deniz, oyuncu olması ve aileye göre daha rahat bir yaşam anlayışı olmasıyla müstakbel gelin adayı Nurhayat'la sık sık kıyaslanıyordu. Neyse ki ikili sonunda kavuşmuşlardı.

6. Asmalı Konak'ın Bahar'ı belki de bir aşirete gelin giden ilk seküler kadın karakterlerinden biriydi! New York'ta sanat eğitimi alırken Seymen'le tanışan ve Kapadokya'ya gelin giden Bahar hiç de hoş karşılanmamıştı.

7. Ekranlarda yeni bir heyecan yaratan Aile dizisinin Devin'i, daha dizinin ilk bölümlerinde Aslan'la evlenme kararı almış ve müstakbel eşinin muhafazakar ailesiyle ilk sınavını vermişti. Bakalım Devin bu aileye girmekle daha neler yaşayacak?

8. Gerçek bir hikâyeden alıntılanan Doğduğun Ev Kaderindir'in Zeynep'i sırf ailesi için doğduğu mahalleye geri dönerek orada sıradan bir oto tamircisi olan Mehdi'yle evleniyordu. Dizinin ilk bölümlerinde gerçekten içimiz epey sıkılmıştı.

9. 1 Erkek 1 Kadın dizisindeki Zeynep sık sık partneri ve daha sonra da eşi olan Ozan'la fikir ayrılığı yaşasa da asıl olayı son sezonda Zeynep'in Ozan'ın muhafazakar ailesiyle tanışması ve gelin gitmesiyle görmüştük. Yine de o kadar fena değildi!

10. Yamaç Koçovalı'ya evlenerek Koçovalı ailesinin gelini olan Sena, hem muhafazakar hem de bayağı belalı bir aileye gitmişti. Yine de onları bir arada izlemek çok keyifliydi.

11. Yürek Çıkmazı'nın avukat Zeynep'i Cennet'in sır gibi ölümünü araştırırken Cennet'in oğlu Halil'le yakınlaşmaya başlar. Şu an yayını devam eden dizide düşman başına bir karakter olan Yılmaz genç çifte epey sorun yaşatacak gibi.

12. Bir dönem hepimizi hüngür hüngür ağlatan Aliye'de muhafazakar ve 'Erkektir yapar.' mantalitesine sahip bir aileye gelin giden Aliye çocuklarına kavuşana kadar neler yaşamıştık!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Gerçekten Yaşasalardı Seçimde Muhalefet Adayına Oy Vereceklerine Yemin Edebileceğimiz Yerli Dizi Karakterleri
Burhan Altıntop'tan Saldıray Abi'ye: Türk Televizyon Tarihine Damga Vurmuş En Absürt Dizi Karakterleri
Kurtlar Vadisi Karakterlerinin Hangi Partiye Oy Vereceğine Dair Enfes Analiz

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
YORUMLAR
26.03.2023

Kim ne derse desin eski diziler bambaşkaydı.

27.03.2023

Bunun en canlı örneğidir annem...yıllar önce emek emek okuyup,okutulup sadece 1 yıl öğretmenlik görevini yapan annem,babamla tanıstıktan sonra aşkı uğruna mesleğinin bırakılmasıını,başka memlekete muhafazakar ailesiyle yaşama ve kapanma koşulu ile evlenen yıllarca kayınvalde eziyetiyle zamanını harcamış tramvalar sonucu 35 yılı devirmişlerdir babamla.neyseki hala aşkları baki olsada içi buruk ve pişman değil..şimdi kim yapar,kimse.yapmasında.dizilerde kalsın

06.02.2024

#6 Kapadokya'ya gelin giden Bahar hiçte hoş karşılanmamışmıydı? Yahu gayet ailenin kızı gibi benimsedier daha ne yapacaklardı önünde secdeymi kapanacaklardı. Asmalı Konak'ta Bahar evlilik kurumunun genel kısıtlayıcılığı ve eşinin kıskanç mizacıyla sorun yaşamıştı. Aileden yana bir sorunu yoktu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ