Türk Sinemasının Efsanesi, Yeşilçam’ın Yakışıklı Oyuncusu Cüneyt Arkın'ın İsminin Derin ve İncelikli Hikayesi

Yeşilçam'ın en yakışıklı oyuncusu, Türk sinemasının efsanevi ismi Cüneyt Arkın, uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. Kendisi bugün (28 Haziran 2022) maalesef hayatını kaybetti...

Bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş ve birçok kişinin gönlünde apayrı bir yere sahip olan, Yeşilçam’ın en özel isimlerinden biriydi Cüneyt Arkın. Neden Cüneyt Arkın olduğunun çok ince bir hikayesi varmış aslında... Gelin hep birlikte bakalım.

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan Cüneyt Arkın, bugün (28 Haziran 2022) maalesef hayatını kaybetti...

😞

Usta Oyuncu Cüneyt Arkın Hayatını Kaybetti

Bulunduğu yere tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş ve birçok kişinin gönlünde apayrı bir yere sahip olan, Yeşilçam’ın en özel isimlerinden biriydi Cüneyt Arkın.

Aslında onun hayat hikayesi o kadar zormuş ki, taa ki bugüne kadar hiç vazgeçmeden yoluna devam etmeye çalıştığı ve pes etmediği için tebrik etmek gerek esasında onu.

Belki birçoklarınız biliyordur, onun asıl adı Fahrettin Cüreklibatur idi. Bir hekim olan Arkın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuydu...

Arkın, askerliği bittikten sonra doktorluk yaparak hayatını kazanıyordu ve bu sıralarda şöhret aklında yoktu. Ama bir hayali vardı; oyunculuk...

Şafak Bekçileri filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti ve 1963’te Artist mecmuasının düzenlediği yarışmada birinci oldu.

Böylece, doktorluğu bırakıp oyunculuğa başladı.

İki yıl içinde de otuzun üstünde filmde yer aldı ve Türkiye'de Battalgazi ve Malkoçoğlu deyince akla ilk gelen isim oldu.

Özel hayatında “Fahrettin Cüreklibatur” adıyla yaşasa da sinemaya geçişte hayatında değişen ilk şey adı oldu aslında.

Evet, o artık Cüneyt Arkın'dı. Kendisi kadar karizmatik olan adının hikayesi ise son derece anlamlı bir anıya dayanıyor.

Gelin o hikayeyi, Cüneyt Arkın'dan dinleyelim:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Meğer ne kadar da derin ve incelikli bir isimmiş değil mi?

Saygı ve minnetle anıyoruz...

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
24.09.2019

ses tonuna diksiyona bakrmisiniz beyfendi

25.09.2019

Geriye gittikce bu toprakların insanlarının daha akıcı güzel ve nazik konuştuğu. Daha ahlaklı olduğu daha memleket sevdalısı olduğu daha çok edebi yönlerinin olduğunu görüyorum. Ve bunun sebebinin geçmişimizden gün be gün hızlı bir şekilde kopuş oluyor. 1980 lere kadar çok yavaş olan bu kopuş 80 den sonra çok hızlı oldu.

24.09.2019

Yakışıklılık denilince,Türk sinemasında aklıma gelen ilk isimdir.Eskiler bir başkaydı,yakışıklılıklarıyla şimdikilere on basarlar.

TÜM YORUMLARI OKU (20)