Türk Mürettebatın Olduğu Gemiye Baskın Anına Ait Görüntüler Yayınlandı

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezi'nde seyir halindeyken deniz korsanları tarafından baskına uğrayan Mozart isimli konteyner gemisine yapılan saldırının kamera kayıtları ortaya çıktı.

Gemiden ulaşılan görüntülerde korsanların uzun namlulu silahlarla kaptan köşkünü bastığı ve denizcileri yaraladığı görülüyor.

Gemideki teknolojik aletlere zarar veren korsanlar, kaptan dahil bütün mürettebatı ellerindeki silahlarla darp ediyor.

Kaynak: Sputnik

İşte o saldırı anı...

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR

Sivil gemilere de silahlanma izni verilmeli. Mürettebata izin verilemiyorsa silah kullanma yetkisi olan güvenlik görevlileri tayin edilmeli.

26.01.2021

var zaten

25.01.2021

Tüm gemi adamlarına silah kullanma eğitimi ve silah taşıma mecbur edilmeli , YouTube'da bağzı yabancı uyruklu gemilerde kadrolu olarak bulunan güvenliklerin korsanlara ateş açtıklarında korsanların arkalarına bile bakmadan nasıl kaçtıklarını görebilirsiniz. Eğer mürettebat askerdeki gibi bir nöbet düzeni ile gemiyi korusalar böyle olaylar olmaz. Bu arada bu korsanlık belasını dünyanın başına dert edenlerde maalesef Japonya ve Çin , bu konuda bir belgesel izlemiştim , adamların tüm denizlerini yağmaladılar , aç kalan sıradan balıkçılarda çıkış yolunu korsanlıkta buldu ve bu da bir sektör halini aldı.

Pasif Kullanıcı
26.01.2021

Koca gemiyi nasıl 4 kişi kaçırabiliyor ya. Kaptanın silah taşıma yetkisi yok mu sıksın aqdumunun jack sparrow'una tam 12'den

26.01.2021

Yok. Gemilerde silah bulundurmak yada kullanmak yasak. Zaten aksi olsa elin yamyamı eline bir keleş alıp kayığa atlayarak koca gemiyi kaçıramazdı.

TÜM YORUMLARI OKU (20)