Türk Lirasında Tarihi Değer Kaybı: Dolar Yeni Haftanın Açılışında 9,84'ü Gördü

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin etkileri devam ederken piyasalar ajandasına 'riskli' olarak işaretlediği yeni bir gündem maddesini daha ekledi: 10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi. Dolar/TL Asya'da hacimsiz işlemlerde 9,84, euro/TL ise 11,48 seviyeslerini gördü.

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB), artan enflasyona rağmen politika faizini 200 baz puan düşürmesinin ardından geçen hafta zaten rekor düşük seviyeye gerilemişti.

Türk lirası, pazar akşamı 9.84 ile tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Böylelikle Türk Lirası bu yıl şimdiye dek, yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti.

Koronavirüs Türkiye: 24 Bin 792 Yeni Vaka, 195 Ölüm...
Ekrem İmamoğlu Yeni Taksi Sisteminde Yapılacak İyileştirmeleri Duyurdu
TÜGVA'nın 'Yemin' Videosu Ortaya Çıktı: 'Cehenneme Sürüleceksiniz'

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
24.10.2021

Adım adım çöküyoruz.Merkez Bankası'nda rezerv var dediklerinin çoğu swap ile yabancılardan alınmış borç bir kısmı da senin benim bankadaki yatan paramın zorunlu karşılık olarak Merkez Bankası'nda yatan kısmı.-60 milyar dolar borçluyuz.Geçmiş olsun...

24.10.2021

Kendilerinden önceki dönemi yok saydıkları gibi kendilerinden sonraki dönemi de yok sayıyorlar. Yani onlar yoksa, varsın ülke batsın hiç önemli değil. Zaten Kanal İstanbul konusunda "Sizden söke söke alırlar o paraları" çıkışı ile zihniyetlerini belli etmişlerdi. AKP ve destekçileri hak ettikleri vatan haini sıfatını boş ithamlarla başkalarına atabileceklerini zannediyorlar, ki yalanın yanına halk ve millet kavramlarını koyup laf cambazlığı yapmakla siyasi tarihin değişmediğini kabul etmek istemiyorlar.

24.10.2021

göz göre göre ülkeyi siktiniz amk

24.10.2021

birader dolar 20 de olsa arkandayız diyen bir güruh var amk sen neyin peşindesin

24.10.2021

2 ay sonra ki market zamlarını görün siz halk o zaman anlar doların 10 liraya yükseldiğini

TÜM YORUMLARI OKU (10)