Dolar Kuru Düşüşüne Devam Ediyor: Türk Lirası Son Bir Ayın En İyi Seviyesinde

Dolar/TL 5.30 seviyesinin altında işlem görürken, euro kuru da 6 liranın altını test etti.

TL, piyasalardaki iyimser algıya karşın ayın ilk yarısında jeopolitik risk ve ABD ile olası gerginlik endişesi ile negatif ayrışmıştı.

Ancak Trump-Erdoğan görüşmesi sonrası özellikle ekonomik ilişkilere dair gelen açıklamalar kaygıları azalttı ve TL, küresel fiyatlamalara uyum sağlamaya başladı.

Geçen hafta 5,32'ye gerileyen dolar/TL kuru yeni haftada da düşüşüne devam ediyor.

Kırılganlığı yüksek olan TL, negatif fiyatlamalarda sert düşüş yaşarken pozitif fiyatlamalarda ise en çok yükselenlerden olmayı sürdürüyor.

Inversting'in haberine göre son haftada en iyi performansı gösteren gelişen ülke paraları arasında yer aldı.

Uzmanlar ne diyor?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Dünya gazetesine konuşan Integral Yatırım Araştırma Uzmanı Eda Karadağ, 'Türkiye ve ABD arasında şu an bir sıkıntı olmaması ve iletişim kanallarının açık olması piyasaları rahatlatıyor. Dolar/TL son dönemde aşağı eğilimini sürdürmek istiyordu, 5.30 seviyesinin altında biraz daha kalabilme gücü var, piyasa bunu destekliyor. Olağanüstü bir gelişme olmadıkça bu hareketin devamını bekleriz' dedi.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
YORUMLAR
24.01.2019

sevincimize bak sanırsın dolar tekrar 3 liranın altına indi :D

Pasif Kullanıcı
24.01.2019

Son 1 ay mıı? Son 1 ayın dibindeyse tamamdır, ehonomi düzelmiş. Aralık sonunda da bu seviyelerdeydi, sonra Japonya daki bir hareketle bir gecede 5.80 e gitti geldi. Ekonomi bu kadar kırılganken düşer de fırlar da, haticeye değil neticeye bakmak lazım, enflasyon ve faizler ne alemde? Dövizin düşmesi dışarıdan kalıcı yatırım geldiği için olmuyor. Yabancılar ABD ve Avrupa da belirsizliğin olduğu ortamda senin yüksek faizini ve ucuz borsanı sömürmeye geliyorlar, yani emeğimiz dışarı gidiyor. Artı dövizin düşmesi iç tüketimin dip yaptığı bugünlerde ihracata bel bağlayan şirketlerin gelirlerini düşürecek, cari açığın artmasına sebep olacaktır. Üretimi artıracak bir hamle olmadıktan sonra dövizin iki gün sonra daha üst seviyeleri görmesi kaçınılmaz. Boşuna kendimizi kandırmayalım.

24.01.2019

He yav he, 1 lira 10 dolar olacakmış 2023'te...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ