Türk Lirası'nın 50 Gündür Önlenemeyen Düşüşü

Türk Lirası, ABD Doları karşısında hızlı değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru bugün de 3,60 seviyesine yaklaşarak rekor tazeledi.

Dolar'da Rekor Yürüyüşü: 3,60'tan Döndü
Anayasa Değişiklik Teklifi Önümüzdeki Hafta Meclis'te

8 Kasım'da ABD Başkanlık seçimini piyasa beklentilerinin ve seçim anketlerinin aksine Donald Trump'ın kazanması, tüm gelişen ülke para birimlerinde olduğu gibi TL'de de satış baskısı yarattı.

12 Ekim'den bu yana yaşanan değer kaybı yüzde 16,3 seviyesinde.

Ancak özellikle son 10 günde TL'deki değer kaybı diğer gelişen ülke para birimlerindeki değer kaybının da üzerinde.

TL'deki negatif ayrışmayı kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, bunun gerekçesinin 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi olduğunu ifade ederek 'Türkiye uçurumun kıyısından döndü. Dalgalanmalar bir ay daha devam edebilir' diyor.

Piyasalar darbe girişimi sonrası verdiğinden çok daha sert tepki verdi

Ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen 50 gün ile son 50 günde TL'nin yaşadığı değer kaybı kıyaslandığında piyasanın şu an yaşanan gelişmelere darbe sonrası sürece verdiğinden çok daha sert tepki verdiği görülüyor.

Darbe sonrası geçen 50 gün içerisinde TL'nin Dolar karşısındaki kaybı yüzde 2,3.

Son 50 gündeki kayıp ise yüzde 16,3 seviyesinde.

Kritik EKK Toplantısı Sona Erdi: Tedbirler Kararlaştırıldı, Hafta İçi Açıklanacak

Bu akşam Başbakan Yıldırım başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası 'Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.' denildi. Ayrıca alınan tedbirlerin hafta içi açıklanacağı belirtildi.

Popüler İçerikler

Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
02.12.2016

Savaştan perişan olmuş Suriye'nin para birimi, son bir ayda Türk Lirası karşısında %10 değer kazandı. İstikrar abidesi Türkiye... Merkez Bankasının BİST'deki likidite sorunu için sürükli repo ihalesi açtığını da unutmayalım. $/€ desen aldı başını gidiyor. Gidişat hiç iyi değil. Keşke insanlar at gözlüklerini çıkarıp biraz okusa, dinlese ama nerde...

02.12.2016

"teğet geçecek" yahu merak etmeyin aaaa

02.12.2016

Son iki kriz şöyle olmuştu; ilk kriz bize uğramamıştı (yersen). İkincisi teğet geçmişti. Önümüzdeki kriz de artık bi sokup çıkartacak buna hazırlıklı olmakta fayda var.

03.12.2016

tarım ülkesiyiz, desen değiliz, fasülye, mısır, pirinç, daha nica temel tarım ürünleri ithal, hayvancılık ülkesiyiz desek, etin durumu ortada, hayvancılıkta kullanılan yemler, sağılığı için gerekli olan şeyler ithal, teknoloji desen, alayı ithal.... üretim olmayan bir ülkede para nasıl değer kazansın?? adam hala televizyona çıkıp , "güçlü Türkiye yi yıkamayacaklarını anladılar ekonomiye saldırıyorlar" diyor, göt kılları da inanıyor... daha ne diyelim...

TÜM YORUMLARI OKU (20)