Türk Kadınlarının Bedenini Tanımama, Cinsel İlişkiye Girememe ve Orgazm Olamama Sorunları Hakkında Konuşmamız Lazım!

Pek çok insanın küçümsediği bu konu aslında fazlasıyla önemli.

Her şey geçtiğimiz gün Twitter'da gündem olan bir tweet ile başladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Konuyla dalga geçen, böyle dert mi olur diyen onlarca kişi yanıt yazdı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ülkemizde çocukluk çağı cinsel eğitim oldukça yetersiz. Bu erkek çocuklarını da etkiliyor elbette ama penisinin yerini bilmeyen bir erkek var mı?

Kadınlar küçük yaşlarda verilmeyen bu eğitimin eksikliğini hayat boyu yaşayabiliyor. Yetişkin olduğu halde vajinasının yerini tam olarak bilmeyen kadınlar var.

"Vulva nedir, klitoris nedir, vajina neresidir, yumurtalıklar nasıl çalışır?" Anatomik bilgi çoğu kadın için çok yetersiz.

Kadınlar kendi vücutlarında neyin nerede olduğunu, ne işe yaradığını bilmiyor. Bunu çoğunluk için söylüyoruz. Yaşadığı ülkenin gerçeklerini bilmeyenler de bu tuhaf durumla ancak dalga geçiyor.

Pek çok kadın kendi cinsel organına hiç dokunmuyor.

Mastürbasyon demiyoruz, kendini tanımak için bile kendine direkt olarak dokunamayan kadınların sayısı o kadar fazla ki. Kim Kardashian kendi göbek deliğine dokunamadığı için fobi sahibi olarak anılırken, kendi cinsel organına dokunamayan binlerce kadına ne diyebiliriz?

Kadınlar kendi vücutlarını tanımadan, çok başka bir cinsellik anlayışı ile yetişiyor.

Vajinayı doğru düzgün bilmeden, girişinde bulunan zarın yapısını anlamadan, cinselliğin çok kötü bir şey olduğu ön kabulü ve algısıyla yetiştirilen kız çocuklarından büyüdüklerinde bir anda değişmeleri bekleniyor.

Yetişkin olduklarında sorunlar bitmiyor. Evlendiklerinde kadınların mucizevi bir değişim göstermesi gerekiyor.

Yatakta Türk kızı caps'leri çok komikti değil mi? (Değil.) Doğduğu anda cinsellikten soğutulan, kendi vücuduna bile dokunması hoş karşılanmayan kadınların bir gecede seks tanrıçasına dönüşüp erkeklerin filmlerde gördüğü kadınlar gibi olmasını beklemek size de saçma gelmiyor mu?

Biraz internet araştırması ile kadın forumlarında en popüler konunun vajinismus olduğunu görebilirsiniz.

Kültürel bir altyapısı olan bu rahatsızlıktan muzdarip o kadar çok kadın var ki, inanamazsınız. Cinsel eğitim eksikliği, baskılar ve yanlış inanışlar sonucu kadınlar cinsel ilişkiye giremiyor. Dünyanın en doğal eylemlerinden biri olsa da, bunu gerçekleştirebilmek için yıllar harcayan, destek bulamayan ve ilişkisi sona eren çok kadın var.

Cinselliği "erkekleri mutlu etmek için" yapılan bir eylem olarak gören o kadar çok kadın var ki.

Erkeklerin bunda hiç mi suçu yok, var elbette. Onlar da çoğunlukla dünyanın kendileri için döndüğüne inanacak bir algıyla yetiştiriliyor. Kadınlar cinselliği erkeklerden öğrenmeye çalışırken erkeklerin tek düşündükleri kendileri oluyor. Bu tür çarpık durumların da etkisiyle kadınlar orgazm olamıyor.

"Ne olmuş kadınlar orgazm olamıyorsa? Tek derdimiz bu mu?" diyen erkeklerin aynı şey kendi başlarına geldiğinde dünyayı ayağa kaldırması.

Burada erkeklerin cinsel sorunlarını küçümsemiyoruz. Söz konusu kadın cinselliği olunca neden küçümsendiğini anlamaya çalışıyoruz. Cinsel yaşamlarında mutsuz olan bireylerin toplumda ne kadar probleme yol açtığını bilmeyen yoktur.

İşte bu sebeple küçümseyip dalga geçmek yerine mantıklı bir şekilde bu durumların nasıl düzelebileceğini düşünmek gerekiyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yıl 2020, Konu Yine Bekaret: Kafalarda Çok Farklı Anlamlarla Konumlanan Bekaret Zarı Tam Olarak Nedir?
Başörtülü Bir Kadının Cinsel Eğitim Vermesini ve Seks Ansiklopedisi Satmasını 'Marjinallik' Olarak Yaftalayan Kişiye Tepkiler Gecikmedi
Evcilik Değil, Gerçek Eğitim: Tabuları Yıkarak Cinsel Eğitimin Önünü Açan Ülkeler ve Türkiye'deki Son Durum

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
20.07.2020

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu derki ''Bir millet her nesil yeniden doğar'' ne kadar muhteşem bir gerçeklik. Evet bizim ailelerimiz opera yada klasik müzik eşliğinde bizi yetiştirmedi hatta üniversite konusunda akıl danışacak kimsemiz bile yoktu. Şimdi Y ve Z kuşağı olarak biz nasıl nesiller yetiştireceğiz, o sürekli eleştiren, bizi ortadoğulu yabani olarak gören popülist arkadaşlar sıra sizde, bakalım sağlıklı bir evliliği bile başarabilecekmisiniz ? Kapitalizmin ve masonik tekelleşmenin dünyayı sardığı günümüzde küreselleşme ve modernizme saklanıp ne kadar daha siyonizme hizmet edeceksiniz ? Kahvedeki dedikodu ve evdeki telkinlerle ilerleyen cinsel hayatımız ancak iki insan arasındaki sağlıklı iletişimle aşılır, eş değiştirme partileri yada sex kurslarıyla değil.

20.07.2020

siyonizme kadar okudum, sonrasını okumadım :)

20.07.2020

Erkek egemen toplumlarda ahlâka yön verdiği düşünülen bir takım dogmaların hedefinde direkt kadın olunca ortaya çıkan sorunlardan birisi de bu oluyor. Bu bağnazlık yıkılmadığı için evlendikten sonra da cinsellik yaşanılamıyor.

Pasif Kullanıcı
20.07.2020

Türk erkekleri cinselliğini yaşayan kadının özgüvenli olacağını bildiği için ben evlenince bunu istediğim gibi yönetemem diye düşünüyor. Kendileri yıllarca seks yapıyor evlenirken de kendilerine seks yaşayacakları eş değil anaları yaşlandığı için s.kilecek anne figüründe kendilerine bakacak yemek yapacak bir kadın ve çocuk yapıp çocuğunun başına bakıcı dikebilecekleri bir kadın arıyorlar sadece. Bu salak kadınlar da kızlığını kocalarına verince çok sevilip değer göreceklerini zannediyor. Bir tanıdığım 35 yaşında bakire kadın her naneyi yemiş bir adamla zengin diye evlendi. Adam buna diyor ki senin yaşın geçiyor hemen çocuk yapalım evliliğinin 3.ayında hamile.. yaa işte kızlar bu adamlar size cinselliginizi yaşama fırsatı bile vermicek

Pasif Kullanıcı
20.07.2020

Geçen de burda psikoloji öğrencisi bir kız vardı gururla 23 yaşındayım hiç seks yapmadım diyordu kadınların da özgürce seks yapabilmesi gerektiğine dair yapılan yoruma. Uzun süre seks yapılmadığı zaman kadınların yaşadığı sağlık sorunlarından bahsedildiğinde ise olsun önemli olan doğru insanı bulmak bunlar duzelemeyecek sorunlar değil olumcul hastalık mi sanki dedi:) PSIKOLOJI OGRENCISI... Kadınlar toplumun dayattığı karşına çıkan ilk kişiyle evlenmek zorundasın seni kullanır atar ortada kalırsın takıntısı yüzünden böyle hastalıklı saplantılı düşüncelerle yıllarca seks yapmamayı göze alıyor. Vajinismus orgazm olamama falan da öyle kolay kolay düzelecek sorunlar değil. Isin en kötü yanı bu kız paikolog olacak ve insanlara terapi vericek.. cinselliğini özgürce yaşayamayan bir kadın.. biyolojide temel bir kural vardır kullanılmayan organlar zamanla korelir..

TÜM YORUMLARI OKU (17)