Türk Kadınlarına Hakaret Eden Afgan Hakkında 6 Yıla Kadar Hapis İstemi

Sosyal medyada Türk kadınlarına hakaret eden Afganistanlı serbest gazeteci Sunatullah Saadat hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, Saadat'a 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Soruşturma tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, 9 Ağustos 2021'de sosyal medya paylaşımlarında 'Afgan sosyal medya kullanıcısı Türk milletine hakaret etti' şeklindeki haber ve paylaşımlarla yer alan video içeriğine ilişkin Youtube videosu bulunduğu kaydedilerek, şüpheli hakkında resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bazı vatandaşlar tarafından CİMER'e yapılan ihbarlar sonucu Kırşehir ve Antalya'da açılan soruşturmaların birleştirildiği kaydedildi.

6 yıla kadar hapsi isteniyor

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce yapılan araştırma sonucunda videonun Afganistan vatandaşı Sunattullah Saadat'a ait olduğu tespit edildi.

Şüpheliye ulaşılamaması üzerine 13 Ağustos 2021'de ifadesi alınmak üzere yakalama kararı verildi.

Sunattullah Saadat hakkında, 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından toplam 2 yıl 3 aydan 6 yıla kadar hapis talep edildi.

Diğer soruşturması devam ediyor

Dava, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Öte yandan, şüpheli hakkındaki Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, TBMM'yi, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama' suçundan açılan soruşturma ise devam ediyor.

Afgan Gazeteci, Tanju Özcan'a 'Şerefsiz' Türklere de 'Gece Gündüz Göğüslerini Göstererek Para Kazananlar' Dedi

Afganistanlı serbest gazeteci Sunatullah Saadat, göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı hedef aldığı videosunda tepki çeken ifadeler kullanmıştı. 

Saadat 'Beyefendi diyorsun ki geride kalan eğitimsiz, kendi ülkenizde gençler hangi halde? Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Dünyada beş kuruş için, on lira için hangi işleri yapmıyorlar? Ülkemiz savaşla bozmuşlarsa izin ülkenizi kültürle bozmuşlar' ifadelerini kullanmıştı.

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
24.09.2022

Suç sen de değil. suç sana bu ülkenin kadınlarına dil uzatıracak! özgüveni verenlerde vatansız itler. .

24.09.2022

Hakaret eder çünkü öle yetişmiş öle görmüş vatandışlık verenlere hapis istemi lazım artık

24.09.2022

Bu afganlar hangi statüde ülkeler sığınmacımı nasıl giriyorlar böyle rahat şekilde.

TÜM YORUMLARI OKU (12)