Türk Hemşireler Derneği: Şüpheli Vakalarla Temas Etmiş Sağlık Çalışanlarına Test Yaptırılmıyor

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Sevilay Şenol Çelik ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı. Hemşirelerin koronavirüs ile mücadelede yaşadığı sorunlara dikkati çeken Çelik, “Olası şüpheli vakalarla temas etmiş sağlık çalışanlarına test yaptırılmıyor” açıklamasında bulundu.

Öztürk’ün aktardığına göre Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Sevilay Şenol Çelik’in açıklamaları şöyle:

'Koruyucu ekipmanlara ulaşmada sorun yaşanıyor ve pek çok kurumda sağlık çalışanları, bu ekipmanlara sayı ile yetersiz düzeyde ulaştırılıyor.

Az sayıda hemşire ve uzun çalışma saatleri (örneğin, vaka sayısına bakılmaksızın sadece bir hemşirenin 24 saat görevlendirilmesi) ile hemşirelik hizmetleri yürütülüyor.

Kliniklerde dinlenme üniteleri yok. Uzun saatler çalışmak durumunda olan sağlık çalışanları dikkat ve özenlerini sürdürebilecek fiziksel koşullara ulaşmakta zorlanıyor.'

"Şüpheli vakalarla temas eden çalışanlara test yaptırılmıyor"

'Olası şüpheli vakalarla temas etmiş sağlık çalışanlarına test yaptırılmıyor. Bu, çalışanları kaygılandırıyor, diğer sağlık çalışanlarını ve mesai sonrasında ise evlerindeki yaşlıları enfekte etme korkusuyla baş başa bırakılıyor.

Sağlık çalışanlarının endişe ve korkuları yönetmede faydalanabilecekleri psiko-sosyal destek hizmetleri mevcut değildir ve sağlık çalışanları bu zorlu süreçte desteksiz kalmamalı.

Mevcut durum ve olası kötü senaryoları da içerecek şekilde, koruyucu ekipmanları sağlanmalı.

Sağlık çalışanlarının yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayacak şekilde düzenleme yapılmalı.'

Çelik ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu’nda hemşirelerin de temsil edilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Saygı Öztürk yazısını “Daha neler neler…” diyerek sonlandırdı.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
YORUMLAR

Şu dönemde özveriyle çalışan insanlar bunu hak etmiyor da tamam hadi doktorları umursamıyoruz benciliz diyelim. Bari akıllı bencil olalım. O doktorlar binlerce kişiyi kurtarabilir. Yarın hastaneye gittiğinde doktor bulamayabilirsin. Her bir doktor cephedeki askerinden farksız. Onlar olmazsa bu savaşı kaybederiz.

29.03.2020

deve kuşu gibi kafayı gömünce herşey yolunda olacak sanıyorlar.tüm hastaneler ve içinde çalişan güvenlikçiden temizlikçisine kadar test edilmeliydi.asıl mikrop yuvası hastaneler.astım ilaçlarım bitti rutin kontrolleriminde süresi geçti ama gitmeye korkuyorum hastaneye.ilaçlarımı eczaneden alip kontrollerimi yok sayacagım.ama agir astım koah vb. olanlar ne yapayacak?

29.03.2020

Evet bir tanıdığım (sağlık çalışanı) söyledi bize yapılmıyor ama malum partiden olana veya cebi dolu olanın biz ayağına yolluyoruz. Yazık, ülke bitmiş.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ