Türk Girişime Dev Yatırım: 11 Milyon Euro Yatırım Alan OPLOG, "TARQAN"la Dünyaya Açılacak

Yazılım ve robotik destekli, çok kanallı siparişlerin karşılanması, envanteri tek merkezden tüm kanallara işleme stratejisi ve süreci içeren omnichannel fullfilment hizmeti veren yerli teknoloji girişimi OPLOG, ilk yatırımını aldı. Dünyanın küçüldüğü bir ortamda 11 milyon yatırım alan yerli girişim, kendi ürettiği Tarqan isimli robotla da tüm Avurpa'ya yayılmayı hedefliyor

2013 yılında kurulan OPLOG, çıktığı ilk yatırım turunda Esas Private Equity liderliğinde 11 milyon euro yatırım aldı.

OPLOG, yatırımı Avrupa’ya açılmada ve bölgede genişlemede kullanacağını açıklarken, Türk robot “TARQAN” da dünyaya açılacak. 

OPLOG, yıl sonuna kadar İngiltere’de robotik destekli fulfillment hizmet sunan bir depo açacak. Bu hizmet e-ticarette müşterinin siparişinde müşteriye teslimata kadar geçen sürecin yönetilmesini içeriyor. Depo, Türkiye'den bölgeye açılmak isteyen müşterilere de hizmet verecek.

OPLOG, akıllı depolarda stok, sipariş hazırlama ve teslimat süreçlerini yöneten B2B şeklinde fulfillment hizmeti sunuyor.

i.dunya.com

Rossmann, Tupperware, Sony, E-Çanta, Touché Privé gibi önemli firmalarlar çalışan yerli girişimde 300’den fazla çalışan bulunuyor.

OPLOG Kurucusu ve CEO’su Halit Develioğlu, mühendislik, deneyim ve teknolojilerinin, Esas Private Equity gücüyle birleşerek, büyüyüp dünyaya açılacak olmasından heyecan duyduklarını belirtiyor.

Yatırımla ilk hedef Avrupa’da 10 ülkede kendi depolarını açmak var.

Esas Private Equity de Türk teknoloji girişim ekosistemindeki güçlenmeden önemli bir örnek olan OPLOG'a yatırım yapmaktan memnun.

Halit Develioğlu ve OPLOG'un e-ticaret sisteminde geleceğe dair öngörüsü ve vizyonuyla ayrıca yazılım ve robotik teknolojilerinin lojistik sektöründe kullanılmasıyla yapılan yatırımın da değeri artıyor.

OPLOG’un Türk mühendisler tarafından geliştirilen TARQAN adında bir de robotu var.

media-exp1.licdn.com

Develioğlu, robotların sektörün geleceğini şekillendireceğine inanırken, TARQAN’ın farkını da “Sektörde benzerlerini gördüğümüz, ürünleri A noktasından B noktasına götüren robotların oluşturduğu sistemin aksine depolardaki operasyonların verimli bir şekilde yönetilmesine büyük katkı sağlıyor' şeklinde anlatıyor.

Sistem, ürünlerin depoda hangi raf ve konumda yer alacağına karar vererek, depolama ve toplamada verimliliği artırıyor.

TARQAN, siparişle birlikte hızla ve kendi kararlarıyla hareket ederek operasyon sorumlularına 1 tona kadar ulaştırıyor. Böylelikle depolamada insansız çözümler alanları ve verimliliği artırıyor.

Popüler İçerikler

Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi