Türk Erkeğinin Kavga Öncesi Yaptığı 8 Ritüel

Ancak, maalesef kimi zaman insanlar buna mecbur kalabiliyor hiç istemeseler de. Gerçi, bazıları istiyor. O ayrı mesele. Türk erkeği olarak öyle direkt kavgaya dalmayı pek sevmiyoruz. Yazılı olmayan kurallarımız var kavgayla ilgili. Bu ritüelleri gerçekleştirmeden yapılan kavgayı kavgadan saymıyoruz. İşte bunlardan bazıları:

1. BAŞLANGIÇ OLARAK "NE BAKIYON LAN!

İstatistiklere göre Türkiye'deki kavgaların %83.7'si 'Ne bakıyon lan!'dan dolayı çıkmaktadır. Bakmak bizler için büyük kavga sebebidir. Birçok kavga yolda orda burda yürürken rakibinize baktığınız için patlak vermektedir.

2. "SEN KİMSİN LAN!" KLİŞESİ

Kavga eden kişiler birbirlerini tanısalar da tanımasalar da bu soruyu mutlaka birbirlerine sorarlar. Kaçınılmazdır. Cevap de büyük çoğunlukla, 'Asıl sen kimsin lan!' şeklinde olur.

3. RAKİBE KORKUTUCU GÖZLERLE DİK DİK BAKMAK

Kavganın olmazsa olmazlarındandır. Rakipler öncelikle birbirlerini gözleriyle korkutmaya çalışırlar. Bakışlarından resmen alev fışkırır. Bütün kin, nefret gözlerde doluşup rakibin gözlerine doğru akar. Bazıları işi iyice saykolaştırıp rakiplerinin alınlarına gözlerini faltaşı gibi açarak bakar.

4. ORAYI BURAYI PSİKOPATMIŞÇASINA YUMRUKLAMAK

Rakibe dalmaktan önce yapılan harekettir. Bunu herkes yapmaz. Ama, rakibe korku salmak için birebirdir. Duvarı, taşı, demiri ne varsa yumruklar bu tipler. Elleri acısa da belli etmezler. O eforu rakibe sarfetse belki de dövüşü kazanır, ancak bunu akıl edemezler.

5. HOROZ GİBİ DİKLENMEK

Kavgadan önce rakiplerin en çok yakınlaştıkları andır. Kafa kafaya gelirler, ancak kafa atmazlar. Gayet samimi görüntüler ortaya çıkar. Kavgayı izleyenler öpüşeceklerini zanneder.

6. MEMLEKET BELİRTME EŞİĞİ

Güzel yurdumuzun farklı yörelerinden insanlar birbirleriyle kavga ettiklerinde memleketlerini mutlaka belirtirler. Bunun rakibi korkutacağını sanırlar. Bunun için niyeyse genelde doğu illeri tercih edilir. Bilecikliler bile Tunceli'liyiz, Manisalılar Van'lıyız derler.

7. "BENİM ARKAM SAĞLAM. TANIDIKLARIM ÇOK." REPLİKLERİ

Memleket belirtmek işe yaramadıysa devreye bu girer. 'Sen x'i tanıyor musun? Benim akrabam.', 'Asıl sen y'yi tanıyor musun? Bizim mahallede oturuyor. Kardeşi sınıf arkadaşım.' tarzı cümleler kurarlar. Amaç, mahallenin iti kopuğuyla aralarının iyi olduğunu gündeme getirmektir.

8. KAVGA ÖNCESİ CEKETİ, GÖZLÜĞÜ ÇIKARMAK

Bu artık kavganın kaçınılmaz olduğunun kanıtıdır. Ceket, gözlük, cüzdan gibi nesneler çıkarılıp yakındaki bir arkadaşa verilir. Tabii, telefon da. Kavgadan önce bir beş on dakika bununla harcanır. Abartıp gömleğini çıkaranlar da görülebilir.

Popüler İçerikler

Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
YORUMLAR
28.04.2014

kavgada birbirini tanımayan tek millet bizizdir heralde '' sen beni tanıyomusun '' sem bnm kim olduğumu biliyomusun''

29.04.2014

Orjinali birader olan ama sokak jargonuna bilaaaağder olarak geçen kelimeler de olmazsa olmaz. Şöyle ki " -Hayırdır bilaaağder ? - Hayırsa lokum dağıt lan" kelimesi akabinde kafa atılır. Yumruk , tekme olmaz . Lokum kelimesinin ritüeli kafa atmaktır. Tabi kavga sonrası anlatırken de aynı kişiden lavuk diye bahsedilir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ